Kaftancıoğlu: Darbeci zihniyete sahip olanlar...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'darbeci' suçlamaları ve Halk TV'ye RTÜK cezasına tepki gösterdi.

Twitter üzerinden mesaj paylaşan Kaftancıoğlu, darbeci zihniyete sahip olanların basına sopa göstererek susturmaya çalışanlar olduğunu ifade etti.

Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Demokrasilerde, muhalefet iktidarı sandığa gömüp kendisi iktidar olmak için mücadele eder.

Darbeci zihniyete sahip olanlar ise basına sopa göstererek susturmaya çalışırken sandık yerine boğazı derin sularını işaret ederler!

Halk tv ve gazeteciler sadece görevlerini yapmışlardır.

Ne olmuştu?

Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu akılla değil; öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde... Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu sözler iktidar kanadından 'darbe' tartışmaları yeniden alevlendirilmiş ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP'ye ve Canan Kaftancıoğlu'na çok sert sözlerle suçlamalar yöneltmişti. 

Bunun üzerine Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla yüzde 5 idari para cezası ve Sözüm Var programına 5 yayın durdurma cezası vermişti.

İlgili Haberler

Cübbeli Ahmet rüyasını anlattı: 'Darbe tehlikesi var'

Türkiye Haberleri