Kafa karıştıran bir istifa haberi! Erdoğan daha bir ay önce atamıştı...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, garip bir şekilde istifa etti. Erdal'ın istifa etmediği, azledildiği konuşuluyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, görevinden istifa etti. 2020 yılında göreve başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2024'te yeniden atanmış olan Erdal, istifasına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Erdal'ın yerine vekaleten eski Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

Erdal’ın istifası özellikle dikkat çekici oldu çünkü yalnızca bir gün önce ES TV'ye konuk olarak, üniversitedeki 4 yıllık projeleri hakkında bilgi vermişti. Bu durum, sosyal medyada ve kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

ES TV Genel Yayın Yönetmeni Kerem Akyıl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdal’ın istifasının aslında bir azil olduğunu öne sürdü. Akyıl, “Erdal, dün heyecanla yapacaklarını anlatıyordu. Dolayısıyla ortada bir istifa değil, azil var…” dedi.

Türkiye Haberleri