Kadınlar katledilen 'Döne Bozdemir' için toplandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri boşanma aşınmasında olduğu Cafer Bozdemir tarafından öldürülen Döne Bozdemir için basın açıklaması düzenledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Ankara Kadın Meclisi üyeleri, boşanma aşamasında olduğu eşi Cafer Bozdemir tarafından Ankara Sıhhiye metro istasyonu girişinde öldürülen Döne Bozdemir için anma eylemi düzenledi.

DÖNE İÇİN ADALET İSTEDİLER

Eylemciler, Döne Bozdemir’in öldürüldüğü yerde çiçekler bıraktı ve "Döne İçin Adalet İstiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde Tuana Gencer söz aldı. Gencer, konuşmasında kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirerek şunları söyledi:

“Bu kentte yaşayan kadınlara reva görülen bu mu? Kentin dört bir yanında kendi hayatına dair karar vermek istediği için birer birer öldürülmek mi? Eşit ve özgür yaşamanın bedeli bu olamaz; bir merdivende ateşli silah ile öldürülmek olamaz. Hesabını soracağız ve ihmal varsa açığa çıksın diye mücadele edeceğiz. Döne boşanmak isterken karakola gitmiş mi, şikayetçi olmuş mu, dilekçeleri ciddiye alınmış mı? Hepsinin takipçisi olacağız! Karakola gittiyse ve o kapılardan geri çevrildiyse, bütün yetkililer bunun hesabını verecek.”

Türkiye Haberleri