Kadıköy'de Boğaziçi eylemine polis müdahalesi: 35 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldıkları için tutuklu yargılanan arkadaşlarına destek için"1 Nisan’da boykottayız" çağrısıyla Kadıköy’de eylem yapmak isteyen öğrencilere polis müdahale etti, 35 kişi göz altına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik başlayan protestolar devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldıkları için tutuklu yargılanan arkadaşlarına destek olmak için Kadıköy’de eylem yapmak isteyen öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. 

Fotoğraf: Kurtuluş Arı 

Biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahale

Eylem öncesinde İskele Meydanı ve Kadıköy’ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı. Rexx Sineması önünde bir araya gelen öğrenciler Rıhtım’a yürümek isteyince polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler yürümek isteyince polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu.

35 gözaltı 

"1 Nisan’da boykottayız" çağrısıyla Kadıköy’de bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis müdahale etti. Polisin sert müdahalesiyle 35 öğrenci gözaltına alındı. 

Halk TV ekibine müdahale 

Haber yapmak üzere olay yerinde bulunan Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Umur Çilingir'e polis tekme ve el ile itme şeklinde müdahale etti. 

Eyleme saatler kala Kadıköy yasağı 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 1 Nisan'da Kadıköy İskele Meydanı'nda eylem yapılacağının duyurulması üzerine Kadıköy Kaymakamlığı İstanbul’un “Çok yüksek risk grubunda yer alan iller” arasında yer aldığı hatırlatılarak, “Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır” açıklamasında bulundu. 

Açıklama yapmak isteyen Boğaziçili öğrencilere eylem yasağı gerekçesiyle polis müdahale etti. Çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı. 

"Boğaziçili Hasan Doğan'ın kulağından kan geldi"

Fotoğraflar: Artı Gerçek 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hasan Doğan ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Boğaziçi Dayanışma, gözaltına alınan Doğan'ın işkenceden dolayı kulağından kan geldiği ve midesinin bulandığını paylaştı. 

 

Türkiye Haberleri