Bakırköy ilçesindeki özel bir hastanenin faaliyetleri, ameliyathane ve yoğun bakımdaki kritik eksiklikler sebebiyle geçici olarak durduruldu.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetiminde, hastanenin ameliyathane ve yoğun bakımında yeterli nitelikte personel bulunmadığı belirlendi. Anestezi doktoru ve teknikerinin olmadığı, çalışan bir anestezi doktorunun ise Türkiye’de çalışma belgesi bulunmadığı tespit edildi.
NTV'den Melike Şahin'in haberine göre; Kaçak çalışan doktorun yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.
ALI AY SÜRE VERİLDİ
Valilik kararıyla geçici olarak kapatılan hastaneye, eksiklerini gidermesi için 6 ay süre verildi. Aksi takdirde ruhsatı askıya alınacak.
Hastane hakkında internet yorumlarında anestezi uygulamalarıyla ilgili şikayetler yer aldığı görüldü. Hastanenin yakın zamanda el değiştirdiği öğrenildi.
30 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni yönetmelik kapsamında özel hastanelere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığı belirtilmişti. Yönetmelikte, hasta sağlığını tehlikeye atan durumlarda hastanenin faaliyetlerinin valilik kararıyla durdurulabileceği ifade ediliyor.