Uzun ve sağlıklı yaşam süreleri ile tanınan Japonların beslenme biçimleri, birçok Batı ülkesi tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor.
İnsanlar ne yerse sağlıklı yaşar? sorusuna yanıt ararken sıklıkla incelediğimiz Uzak Doğu mutfaklarında en fazla tüketilen meyveler arasında ise durian meyvesi yer alıyor.
Tropikal bir meyve olması nedeniyle Türkiye’de çok sık tüketilmeyen bu gıda, besin değerleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dünyanın bazı bölgelerinde oldukça yaygın tüketimi olan durian meyvesi, sağlıklı özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bozulduğu halde çok kötü bir koku yayan meyvenin dikkatli koşullar altında muhafaza edilmesi gerekmekte.
DOĞAL UYKU HAPI OLARAK BİLİNİYOR!
Durian, kendine özgü aroması ve tadıyla bilinen tropikal bir meyvedir. Güneydoğu Asya''ya özgüdür ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede popülerdir.
Durian, uzun süreli uykusuzluk çeken kişiler için çok uygundur ve yatmadan bir saat önce yenebilir. Healthline yazarlarına göre, manganez açısından zengin durian meyvesi güçlü bir antioksidandır. Vücudun ihtiyaç duyduğu 1 aylık demir ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini bir günde desteklemeye yardımcı olur.
KEMİK VE KAS YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR! ZENGİN DEMİR KAYNAĞI
Durian meyvesi, kemik ve kas yapısını güçlendirir ve hastalıkların oluşmasına neden olan durumları azaltır. Bazı araştırmalar, sinirleri yatıştırdığı için epilepsi hastalarına da iyi geldiğini göstermektedir.
VÜCUDUN HÜCRE ÜRETİMİNİ HIZLANDIRIYOR
Manganez bakımından zengin olan durian meyvesi, bu sayede güçlü bir antioksidandır. Vücudun ihtiyacı olan demir ve kırmızı kan hücre üretimini destekler. Eski çağlarda kabuğu kaynatılıp yaraları temizlemek için kullanılırdı. Şimdilerde ise kozmetik ürünlerin içine eklenir. Hücre yenilemesini sağladığından cildin parlaklığını artırır.
B vitamini kompleks grupları ( B5 vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini) bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kan bacınsı kontrolüne yardımcı hücreler için elektrolit özelliğindedir.
İçerdiği Bakır, kan hücre üretimi için vücuda gereklidir.İçeriği potasyum bakımından çok zengindir.