Jahrein'in iki fotoğrafı arasında dikkat çeken detay. Başı eğik olmadığı için ikinci kez yürütüldü

Jahrein adıyla tanınan Ahmet Sonuç tutuklandı. Avukatı Burhanettin Mumcuoğlu; bir X kullanıcının gönderisine yorum yaptı, dikkat çeken detayı açıkladı.

"Jahreyn" ismiyle bilinen Ahmet Sonuç, bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı, ardından tutuklandı.

Jahrein'in avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Mumcuoğlu, hukuki sürece ilişkin bilgilendirmesinin ardından kendisine sosyal medyada Sonuç'un emniyette polislerle birlikte yürüdüğü anlara dair yapılan bir yoruma katıldığını dile getirdi.

Mumcuoğlu "İyi tespit etmişsiniz, aynı koridorda 'başı yeterince eğik olmadığı' için tekrar yürütüldü" iddiasını dile getirdi.

Mumcuoğlu, yaşananlara dair şunları kaydetti:

* Müvekkilim Ahmet Sonuç (Jahrein), 13 Eylül Cuma günü itibariyle tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir. Yaşananların hukuki bir izahatı yoktur. Tutukluluğunu gerektirir hiçbir durum bulunmamaktadır. İşin en acısı kararın ardından Aile Bakanlığı’nın inceleme yapması için devreye sokulmasıdır. Müvekkilin bir yaşındaki oğlunun başında hayatını oğluna adamış annesi bulunmaktadır, şu açıklamayı yapmak dahi insanın kanına dokunmaktadır.

* Neyse ki zorumuza giden bu inceleme meselesinin son bulduğunu umuyoruz. Bakanlığa bağlı uzmanlar tarafından hanede inceleme yapıldı ve bir olumsuzluğun bulunmadığı gözlemlendi. Açıklamamın gecikmesinin nedeni de bu gibi durumlarla uğraşma gereğidir.

* Evinde bulunmadığı için kolluk tarafından telefonla aranan müvekkilim emniyete birkaç dakika içinde kendisi gitmiştir, bu güne kadar her emniyet davetine derhal icabet etmiştir. Milyonlarca insanın halen erişebileceği biri iki, diğeri üç yıl öncesine ait iki video kesitinin gizlenebileceği gerekçesiyle tutuklama kararı verilmesini vicdanınıza bırakıyoruz. Müvekkilim, Türk vatandaşlığı yanında AB pasaportu sahibi olmasına karşın ülkesine kesin dönüş yaparak işini ve yuvasını ülkesinde kurmuştur. Kaçacağı yönünde tutuklama gerekçesi kurulması hakkaniyetli değildir.

* Adil bir yargılama olmadan, tutuklanmasına daha en baştan karar verilerek bir yargılama yapılıyormuş gibi gösterildiği herkesçe malumdur. Bunun bir maksadı müvekkilim üzerinden internette içerik üretenlere ve yayıncılara gözdağı verilmesidir. Müvekkilim ibret edilerek belirli güç sahiplerinin hoşuna gitmeyeceği konuşmaları yapanların başına ne tür işler geleceği gösterilmeye çabalanmaktadır. Haksız gözaltı ve tutuklamalarla, medyaya servis edilmesi için ters kelepçe ve enseye bastırma fotoğraflarıyla benzer şekilde sindirilmeye çabalanan vatandaşlar akla gelebilecektir.

* Müvekkilim haksız gözaltı ve tutuklamanın yanında bir itibar suikastıyla da karşı karşıyadır. Başka bir şüphelinin ifadeleri, bazı haber organları tarafından müvekkilimin fotoğraflarıyla verilmiştir. Emniyet, ısrarla müvekkilimi başka bir şüpheli ile aynı kadraja almakta, konuşmalarının benzer olduğu yönünde açıklamalar yapmaktadır. Tutuklama için bahane edilen suçlamanın kendisi dahi aşağılayıcıdır. Müvekkilimin çocukların korunmasına ilişkin gösterdiği hassasiyet ve bu hassasiyeti nedeniyle getirilen bazı kısıtlamaları haklı bulmasından ötürü gördüğü tepki bilinmektedir. Bütün bunların üzerine bir de evladı üzerinden inceleme yapılması onurlu her insanın zoruna gidecek kötülüktedir. Bu kirli itibarsızlaştırma çalışmalarına karşı duracak en büyük güç, sosyal medyada göstereceğiniz tepkidir.

Türkiye Haberleri