İzmir'in kurtuluş gününde ilk kez Türk Uçakları uçmadı

İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasının üzerinden tam 102 yıl geçti. Milli Mücadelenin en önemli anlarından olan İzmir'in kurtuluşu her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyordu fakat bu yıl İzmir semalarında görmeye alışık olunan Solo Türk gösterisi yapılmadı. Sebebi ise 'Tasarruf tedbirleri' olarak gösterildi.

İzmir'in düşman işgalinden kurtarılışının 102. yılı geride kaldı. Her yıl 9 Eylül günü yapılan kutlamalarda yer alan Solo Türk gösterileri bu yıl kısıtlandı. Kentin farklı noktalarında yapılan kutlamalarda gösteri uçuşları yapılmadı. Ece Üner'in sunduğu Halk TV Ana Haber'de verilen bilgilere göre, kısıtlamanın sebebi ise tasarruf tedbirleri olarak açıklandı.

"TASARRUF SIRASI SOLOTÜRK'E Mİ GELDİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay keyifle izlenen Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterilerinin olmamasına dair şu ifadeleri kullandı:

"Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterileri 9 Eylül'de İzmir'de olur. Herkes Körfez'in kıyısında oturur ve izler. Bizim gururumuzdur. Ordumuzun ve Hava Kuvvetlerimizin takdir etiği bir etkinliktir. Bu sene olmaması ve onun sadece tasarruf tedbirleriyle açıklanıyor olması bizi biraz üzdü. Birçok şeyden tasarruf edilmediğini görüyorum ve 'buna mı kaldı sadece' diye düşünmeden edemedim."

Türkiye Haberleri