İzmir’de toplu taşımada ücretsiz aktarma uygulaması iki reddedilmenin ardından hayata geçti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında sunduğu ücretsiz aktarma sistemi bugün yürürlüğe girdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında vaat ettiği ücretsiz aktarma sistemi bugün itibarıyla hayata geçti.

21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlayarak yürürlüğe giren uygulama, ilk binişten itibaren 90 dakika süresince toplu taşıma araçlarında ücretsiz aktarma imkânı sunuyor.

Başkan Cemil Tugay’ın göreve geldiği ilk 180 günde hayata geçireceği vaatlerinden biri olan bu sistem, toplu ulaşımda ilk binişin ardından 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasını sağlıyor.

İzmirliler, bu yeni uygulamanın başlamasıyla birlikte toplu taşıma maliyetlerini düşürebilecekleri bir fırsat buldu.

Yeni uygulamanın başlamasıyla birlikte İzmirliler, ekonomik zorluklar karşısında bütçelerine katkı sağlayacak bu sistem için Başkan Cemil Tugay’a teşekkür etti. Gençler, öğrenci ve emekliler, 90 dakika ücretsiz aktarma fırsatını memnuniyetle karşıladıklarını ve bu uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirtti.

2 KEZ REDDEDİLDİ

90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması, 10 Temmuz’daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda oybirliğiyle kabul edildi. Tugay, daha önce iki kez reddedilen teklifi bu kez halkın talebi doğrultusunda gerçekleştirdi.

Türkiye Haberleri