İzmir'de inanılmaz tuzak, kandırıldılar ama sonuç beklenmedik oldu

İzmir'de polis savcı mizanseyle arayıp kandırdıkları mağdurdan 6 milyon TL para ve ziynet eşyalarını alan iki kişi gözaltına alındı.

Hemen hemen hergün telefonlarımıza bilgilendirme mesajı geliyor. Kendisini polis savcı olarak tanıtan kişilere itimat etmeyin paranızı vermeyin diye. Ancak tüm bu mesajlara ve yapılan haberlere rağmen her gün onlarca kişi dolandırılmaya devam ediyor. Bunun son örneği İzmir'de yaşandı. Diğerlerinden farkı ise İzmir polisinin başarılı operasyonuyla hemen yakalanmaları ve parasını teslim almasıydı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne 14 Ağustos 2024 günü giden bir kişi telefonla kendisini arayarak polis savcı misanseyle kandırıldığını ve 6 milyon TL para ile ziynet eşyalarını eve gelen kişilere verdiğini belirtti. Bunun üzerine çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güzergahta bulunan onlarca kamerayı büyük bir titizlikle izleyen ekipler, daha sonra parayı gelerek evden alan şüphelinin ticari taksiye bindiğini belirledi.

Taksiciyle irtibata geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri aldığı kişiyi nerede bıraktığını öğrendi.

24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDI

Bunun üzerine operasyon için start veren ekipler 15 Ağustos 2024 günü Karabağlar ve Bornova ilçesinde eş zamanlı operasyon yaparak E.M ve B.E'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.M adli kontrolle serbest bırakılırken, B.E ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRDIKLARI PARA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Yapılan operasyonda dolandırıcıların bizzat eve giderek aldıkları toplam değeri 6 milyon TL olan para ve ziynet eşyası mağdura teslim edildi.

Türkiye Haberleri