İzmir'de hayvan hakları savunucuları Ankara'ya doğru yola çıktı

İzmir’de hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının katledilmesini öngören tasarıya karşı düzenledikleri yürüyüş ve oturma eylemi sonrası Ankara'ya doğru yola çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sokak hayvanlarının katledilmesini öngören tasarının görüşmeleri devam ederken, hayvan hakları savunucuları ülke genelinde tepkilerini sürdürüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, İzmir’de, İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları'nın çağrısıyla düzenlenen eylemde, katılımcılar Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki ÖSYM binası önünden başlayarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Eylemciler, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve “Hayvan cinayetleri politiktir” gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Yürüyüşün sonunda konuşan Gizem Tarhan Kasapoğlu, komisyon toplantısında yaşanan usulsüzlükler sonucunda tasarının ilk üç maddesinin kabul edildiğini hatırlattı.

TECRİT VE KATLİAMA "HAYIR OYU"

Kasapoğlu, mevcut AKP iktidarının tek amacının hayvanlar üzerinden barınak rantı sağlamak olduğunu iddia ederek, milletvekillerine çağrıda bulundu.

"Buradan bir kez daha özellikle milletvekillerine çağrımızdır. Tecrit ve katliama hayır oyu kullanmanızı ve mecliste pazartesi günü tekrar görüşülecek olan toplantı salonunda bizzat bulunarak muhalefet etmenizi bekliyoruz. Bizler nasıl 9 gündür burada yaşam nöbetine aralıksız devam ediyorsak aynı özveriyi sizden de bekliyoruz. Biz bu yasa tasarısı geri çekilene kadar sokaklardan, meydanlardan geri çekilmeyeceğiz. Herkesi haklı mücadelemiz olan yaşam nöbetimize katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz"

Açıklamanın ardından alanda oturma eylemi yapan kitle, yarın Mecliste görüşülmesine devam edilecek olana yasaya karşı, Ankara'ya doğru yola çıktı.

Türkiye Haberleri