Kağıt fiyatlarındaki artış sonrası krize giren gazete ve dergiler ilk iş olarak fiyatları yükseltti. Bu adımın gazetelere nasıl yansıyacağı merak konusu olurken, İzmir'de yayıncılık yapan 7 yerel gazete, bundan sonra pazar günleri çıkmama kararı aldı.
Aralarında; İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ait 9 EYLÜL, Ege Telgraf, Haber Ekspres, Yenigün, İlk Ses,Yeni Bakış ve Ticaret'in de bulunduğu gazetelerin bundan böyle Pazar günleri okuyucularıyla buluşamayacakları bildirildi.
NEDENİ EKONOMİK SIKINTILAR!
9 EYLÜL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attilâ yaptığı açıklamada; "Ekonomik sıkıntılar, döviz kurundaki artış ve ve gazete kağıdı ithalatındaki zorluklar yüzünden artık pazar günleri yayımlanmayacaklarını" bildirdi. Attilâ zorunlu nedenlerden dolayı aldıkları kararın anlayışla karşılanacağını da ifade etti.