İYİ Parti'li Başkana Silahlı Saldırıda Organizatörün Gizli Görüntüleri Ortaya Çıktı

Antalya Manavgat'ta eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in silahlı saldırıda yaralanması ile ilgili başlatılan soruşturmada yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde tutuklu otel sahibi Yahya Kurt ile organizatör olduğu iddia edilen Ahmet Çelik arasında geçen konuşmalar dikkat çekti.

31 Ocak'ta Side Mahallesi'ndeki evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in davasında önemli bulgulara ulaşıldı. Olayın ardından yürütülen soruşturmada, bölge ve güzergahlarda güvenlik kameralarını incelendi. 14 saatlik çalışma sonucunda olayda kullanılan araç tespit edildi ve düzenlenen operasyonda araç sürücüsü Ergün Göreayı, Kemer ilçesinde yakalanarak tutuklandı.

Araştırmalarını sürdüren ekipler, 8 Şubat'ta saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen Selahattin Oğuz ve yardım eden Remzi Ulu'yu da yakaladı. Selahattin Oğuz tutuklandı, Remzi Ulu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SOSYAL MEDYADA İSMİ VERİLDİ

9 Şubat'ta sosyal medya üzerinden Hüseyin Ergen'i arayan bir kişi, saldırıyı Yahya Kurt ve eşi Ayşen Kurt'un para karşılığı yaptırdığını öne sürdü. Aynı kişi, olayın planlayıcısı olduğunu iddia ettiği Ahmet Çelik'in Kemer'de jandarmaya teslim olacağını belirtti. Ahmet Çelik, Kemer'de jandarmaya teslim oldu ve Yahya Kurt'un azmettirici olduğunu iddia etti.

PARADA ANLAŞAMAYINCA TESLİM OLDU

Ahmet Çelik, Hüseyin Ergen'in öldürülmesi için Yahya Kurt'tan önce 20 milyon, sonra 10 milyon lira talep ettiğini, ancak Yahya Kurt'un sadece 3 milyon lira verebileceğini anlattı. Para konusunda anlaşmazlık yaşandıktan sonra teslim olduğunu söyledi.

SORUŞTURMADA İYİ PARTİ DETAYI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla otel sahibi Yahya Kurt da gözaltına alındı. Şüpheliler, 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Ayşen Kurt ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve İYİ Parti GİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İddianame ve Kamera Kayıtları

Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Ergün Göreayı, Selahattin Oğuz, Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt ile tutuksuz sanıklar Ayşen Kurt ve Remzi Ulu hakkında ayrı ayrı 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Selahattin Oğuz'un ayrıca 'Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet' suçundan cezalandırılması talep edildi.

KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Olayın organizatörü olarak geçen Ahmet Çelik'in, 3 Şubat tarihinde Yahya Kurt'un Antalya merkezdeki evinde yaptıkları görüşmenin kamera kayıtları ortaya çıktı. Ses ve görüntü kaydedici özelliği olan kamera tarafından kaydedilen görüntülerde, Ahmet Çelik ile Yahya Kurt'un olayı değerlendirdiği anlar yer aldı. Görüntülerde, Ahmet Çelik'in olayla ilgili iki grup ayarladığını, birinci grubun işi becerememesi üzerine ikinci gruba işi verdiğini anlattığı görüldü.

'CAHİL KISMIYLA ÇALIŞTIĞIN ZAMAN, HATA PAYI YÜKSEK OLUYOR'

Konuşma sırasında Yahya Kurt'un 'Sen buraya neyle geldin' sözleri üzerine Ahmet Çelik'in araçla geldiğini ve dışarıda kendisini bekleyenler olduğunu, bunu kimsenin bilmediğini anlattığı, dışarıda bekleyenlere de telefon açarak gitmelerini ve kendisinin daha sonra geleceğini söylediği görüntülere yansıdı.

Görüşmenin devamında Ahmet Çelik'in, 'Cahil kısmıyla çalıştığın zaman, hata payı yüksek oluyor' dediği, bunun üzerine Yahya Kurt'un 'Lanet olsun' dediği, ardından da Çelik'in 'Bak, seni de zora sokuyor, beni de zora sokuyor. İkimizi cahillerin hareketi zora sokuyor' dediği anlaşıldı.

'SAVAŞMAM GEREKİYORSA SAVAŞIRIM, SANA YANSITMAM'

Tetikçilerin Kemer'de yakalandığını aktaran Ahmet Çelik'in, 'savaşmam gerekiyorsa savaşırım, sana yansıtmam. Konuşacak bütün ağızları kapatırım. Onların ne yüreği, ne kalıbı, ne çabası bana yetmez. Neyi, ne kadar azmettirici olarak suçlanabilirsin Tek koz var; azmettirici olarak seni suçlayacak. Senin açıklarının hepsini kapatırım' dediği duyuldu. Yahya Kurt'un, 'Bizim yapmadığımız şey kalmadı, tertemiziz şu anda. Adama iki tane yumruk vur demişiz, gitmiş adamın ayağına vurmuş. Tabancayla sıkmaya kalkmışsın, bütün görüntüler ortada. Ondan sonra 'beklentim büyük', yok böyle bir dünya' sözleri de görüntülere yansıdı.

SADE AYAK, ÖLÜM İSTEMİYORUM'

Alt ekibin Yahya Kurt'u tanımadığını vurgulayan Ahmet Çelik'in, 'Sen bana adresi verdiğin zaman ben de gidip, kontrol ettim. Orada rastladım ama markete girip cips filan aldık, o arada 2 dakikayla elimizden kaçırdık. Adamlar sabırsız davranmış. Geri dönüyor, kovalıyor ama otomatikman hata yaptırıyor. Başlarındaki çocuk, o gün onlara fırça atıyor. Normalde geceyi beklemeleri gerekirken tek düşüşte adama hamle yapıyorlar. Dedim ki 'Gece yapın, gündüz yapmayın.' Uymuyorlar işte, saha bambaşka. Gündüz yapma, gece yap baskını, gündüz yapmışlar. Yav adamın kamerası var be kardeşim. Dedim ki 'Sıkıntıya girdiniz, yatıramadınız adamı sade ayak, ölüm istemiyorum' diye bunları tembihledim zaten sözleri yer aldı.

YARGILAMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK

Toplam 8 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Türkiye Haberleri