Avukatından skandal kilo savunması!

İstanbul’da görülen 13 yaşındaki bir çocuğa yönelik ‘istismar davasına’ sanık avukatının savunması damga vurdu. Sanık Tolga Ümit Ş., 13 yaşındaki çocuğun 18-19 yaşında olduğunu sandığını söyledi. Tolga Ümit Ş.’nin avukatı Eyyup Akıncı ise, kız çocuğu için “Mağdur kilolu olduğu için yaşını olduğundan büyük göstermektedir” dedi. Akıncı, Hiranur davasında da sanık avukatıydı.

Berfin Funda AÇIKBAŞ

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, 13 yaşındaki kız çocuğu, parkta tanıştığı 34 yaşındaki Tolga Ümit Ş. tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Ş. bir süre parkta sohbet ettiği çocuğu evine götüren Dava dosyasına göre Ş., evinde çocuğa yönelik cinsel istismarda bulundu.

Olayın ortaya çıkması üzerine yakalanan Tolga Ümit Ş. hakkında dava açıldı. Tutuklu yargılanan Ş., davanın geçen 10 Temmuz günü görülen duruşmasında şu savunmayı yaptı: "Ben mağdurun 13 yaşında olduğunu bilmiyordum. Minyon tipli olduğu için büyük gözüküyordu. Yaşı ile ilgili hiç bir muhabbet geçmedi. Sadece içki içerken yaşının tutup tutmadığını sorduğum da ‘korkma yaşım tutuyor’ dedi. 18-19 gibi gösteriyordu yaşı. Ben mağdura yaşını sormadım. Alkol aldık, ben kendisine kahve ikram ettim. Bu sırada kendisi ile öpüşme ve yakınlık oldu. Fakat kesinlikle cinsel birliktelik olmadı " dedi.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİN 'KİLOLU' SAVUNMASI!

Tutuklu sanık Tolga Ümit Ş.’nin avukatı olan Eyyup Akıncı ise savunmasında, "Müvekkilin beyanlarına katılıyoruz, müvekkil üzerine atılı suçu işlememiştir. Mağdur kilolu olduğu için yaşını olduğundan büyük göstermektedir. Adli Tıp Kurumu raporu geldiğini müvekkil öğrenmiş ve tutuklanacağını anlaşım olmasına rağmen kaçmamıştır. Müvekkilin öncelikle tahliyesine, yargılama sonunda da hakkında beraat kararı verilmesini talep ederiz" diye konuştu.

‘BAKANLIK DAVAYA KATILMASIN’

Av. Akıncı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının, davaya katılma talebinin ise geri çevrilmesini istedi. Av. Akıncı, söz konusu talebini “İstanbul sözleşmesi de kaldırıldı” gerekçesini gösterdi. Duruşmada Şener'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

H. K. G. DAVASINDA DA SANIK AVUKATIYDI

13 yaşındaki çocuğa yönelik görülen istismar davasında ‘kilolu’ savunması yapan Av. Akıncı, daha önce de 6 yaşındaki H. K. G. davasında sanık avukatıydı.

Av. Akıncı, anılan davanın ilk duruşmasında İstanbul Barosu Anadolu Adliyesi Sorumlusu Yüksel Köse’ye attığı tokat ile gündeme gelmişti.

Türkiye Haberleri