İstanbullulara Uyarı: Bunlar İyi Günleriniz!

İstanbul'da bunaltan bir sıcak başladı, ancak daha önemlisi nem! Terliyoruz, terimiz kurumuyor, yapış yapış bir sıcak var! Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için gün verdi, uyardı.

İstanbul poyrazla nefes aldığı günleri geride bıraktı. Sıcak bastırdı, nem nefes aldırmıyor.
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için yeni uyarılarda bulundu. Sıcaklıkların daha da artacağını belirten Şen, "Keşke bu iyi günümüz" deyip pazar gününe işaret etti.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI: KEŞKE BU İYİ GÜNÜMÜZ OLSA

CNN TÜRK yayınında konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, şu uyarılarda bulundu:

Hava hem çok sıcak hem de güneşin dik girdiği saatler. İstanbul'da 33 dereceye varan sıcaklıklar var. Öğle saatlerinde nemin düşük olması gerekmesine rağmen %70'lerde nem var. Akşamları %90'a çıkan nemler var. Bu nemden dolayı hissettiğimiz sıcaklık 39-40 derece. Vücudun sıcaklığını kuruması için terlemesi lazım. Terliyoruz ama kuruması lazım. Nemden dolayı ter kurumayınca sıkıntı yaşıyoruz. Bu haftada da sıcaklık devam edecek. 33 derecenin altına düşmeyecek.

Keşke bu iyi günümüz olsa da pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor. Bugün Ege Akdeniz bölgeleri çok sıcak. 40 derece sıcaklıklar var. Kuzeydeki rüzgarlarla 50 dereceyi hissedebiliyorsn. İstanbul'a yarından sonra perşembe günü Anadolu yakasına yağmur girişi var. Ama bu nem devam edecek. Terleyip terimiz kurumayacak. Denize girenler de 11-17:00 saatleri arasında dikkat etsinler. Ağaç altlarına girsinler denizde durmasınlar.

Eylül'ün 15'ine kadar sıcak havalar devam eder. Avrupa'ya baktığımız zaman 2024 yılı son 60 yılına göre geçen ay en sıcak ayı yaşamışız. Ortalamanın 4-5 derece üzerinde seyir devam ediyor. Bu kadar ortalamanın üzerinde sıcaklık seyrini yaşamamıştık.

ORMAN YANGINLARI

Nemin yüksek olması orman yangıları bakımından bir nevi iyi ama 40 derece olan bölgelerde orman yangını tehlikesi mevcut. Yağışsız bir dönem geçireceğiz. Anadolu'da yerel yağışlar olacak sadece."

Türkiye Haberleri