İstanbullular bu iki ilçeden kaçıyor

Özellikle İstanbul’da barınma amacı ile daha güvenilir yapıları almak isteyenler yüksek fiyatlar nedeniyle fiyatların daha makul olduğu çevre illere rağbet gösteriyorlar.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbullular kentten kaçıyor. Kentten Trakya bölgesine yoğun bir göç var. Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul'dan göç hızlandı. Ayrılanlar için ilk alternatif ise deprem riskinin de az olduğu Trakya bölgesi oldu. Bölge son dönemde, tarihinin en büyük emlak hareketliliğini yaşadı.

Emlak fiyatları da hareketli. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Milliyet'e açıklamalarda bulundu.

Eski yapıların yoğunlukta olduğu Kadıköy başta olmak üzere, Avcılar, Beylikdüzü, Bağcılar, Sefaköy gibi pek çok ilçeden deprem göçü başladığı belirtiliyor.

Özellikle İstanbul’da barınma amacı ile daha güvenilir yapıları almak isteyenler yüksek fiyatlar nedeniyle fiyatların daha makul olduğu çevre illere rağbet gösteriyorlar. İstanbul’a yakın olan Kocaeli, Sakarya, Trakya bölgeleri değerlendiriliyor.

İstanbul'da ehir merkezlerinde bitişik nizamlı, tarihi yarımadada da hareketlilik var. Kiralık konut arzı bu bölgelerde artıyor. Fatih, Bağcılar gibi bölgelerden ileri seviye göçler var.

Zaten kiralık arzı birçok bölgede yeterli seviyede değildi. Birçok ilde kiralık arzı azalmıştı. Son 3 yılda istatistiklere baktığımızda yapı inşaat ruhsat sayısında düşüşler var. Bu açıdan kent içindeki değişimin yanı sıra diğer illerdeki göçlerden dolayı yeterli arz olduğunu söylemek mümkün değil.

Türkiye Haberleri