İstanbulkart'ta 30 Yaş Sınırı! O Dernekten İmamoğlu'na Çağrı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), İstanbul'da 30 yaş üstü üniversite öğrencilerinin indirimlerinin aşağı çekilmesine tepki gösterip Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin İstanbulkart'ta öğrenci indirimine yaş sınırı getirme kararını eleştirdi ve geri çekilmesini istedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, İBB Meclisi'nin 11 Temmuz'daki toplantısında alınan kararla İstanbulkart'taki öğrenci indirimlerinin 30 yaş sınırı getirilerek yüzde 50'den yüzde 10'a düşürüldüğü belirtildi.

Açıklamada lisans, yüksek lisans veya meslek edindirme kursları gibi eğitimlerde yaş sınırlamasının hukuka aykırı olduğu ve eğitim hakkının herkese eşit şekilde tanınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrenci tanımında yaş sınırlamasının olmaması gerektiği ve bu tür ayrımcılığın önlenmesi gerektiği ifade edildi.

"YAŞ TEMELLERİNE DAYALI AYRIMCILIK YASAK"

Dernek, "Eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3. maddesinde 'Herkes, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada eşittir.' hükmü yer almıştır. Kanun kapsamında ayrıca yaş temellerine dayalı ayrımcılığın yasak olduğu vurgulanmıştır." açıklamasında bulundu.

TÜKODER, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kararı yeniden gözden geçirme ve geri çekme çağrısında bulundu, aksi takdirde yargı yoluna başvuracaklarını belirtti.

Türkiye Haberleri