İstanbul'da yarın toplu taşıma ücretsiz!

Okulların açılacağı ilk gün, İzmir, Ankara ve İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı büyük bir merak konusu oldu. Bu konuda detaylar netleşti. 9 Eylül’de toplu taşımanın bedava olup olmadığı sorusu yanıt buldu.

İstanbul’da 9 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte, 06.00 - 16.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca, İSPARK okul servis araçlarına da ilk gün boyunca ücretsiz park yeri sağlayacak.

EK SEFERLER DÜZENLENECEK

İstanbul'da İETT, okulların açılmasıyla her gün 1.716 ek sefer düzenleyecek. Bu ek seferlerle birlikte yaklaşık 137 bin yolcunun toplu taşıma kullanması hedeflenirken, 114 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Metro İstanbul ise 435 ilave sefer planlıyor ve bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylece, 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkması engellenecek.

İDO ÜCRETSİZ

Ayrıca, okulların açılmasıyla ilk iki gün boyunca okul servis araçları ve arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanılacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek ve yaz tarifesi sona erdikten sonra kış tarifesine geçiş yapacak. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 - 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

Türkiye Haberleri