İstanbul'da toplu ulaşımda yeni dönem!

İETT, Alibeyköy Transfer Merkezi ile İstanbul’da toplu ulaşımı kolaylaştırıyor. Yeni hatlar ve ücretsiz entegrasyon sayesinde yolcular hızlı ve konforlu ulaşımın keyfini çıkaracak.

İETT, İstanbul’da toplu ulaşımı daha hızlı ve konforlu hale getirmek için Alibeyköy Transfer Merkezini hizmete açtı. Bu merkez, metro, tramvay ve İETT araçlarının birleşim noktası olarak şehrin çeşitli merkezlerine ücretsiz aktarma imkanı sunuyor.

YENİ SEFERLER VE KOLAY ULAŞIM

Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa ilçelerinden Alibeyköy Transfer Merkezi’ne günlük 131 otobüsle toplam 2 bin 370 sefer düzenleniyor. Ayrıca, şehirdeki pek çok noktaya ulaşım sağlayan 50 kodlu hat ile 193 otobüsle günde 2 bin 713 sefer yapılıyor.

ÜCRETSİZ ENTEGRASYON İLE TEK BİLET

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, mahallelerden merkezi noktalara ulaşımın ücretsiz entegrasyonla daha kolay ve ekonomik hale geldiğini belirtti. Limon, “Bu bölgedeki tüm mahallelerden 20’ye yakın merkezi noktaya tek biletle ulaşım sağladık” dedi.

DURAKLARDA BEKLEME SÜRESİ AZALIYOR

Günde 5 bin 83 seferin devreye girmesiyle 36Z, 36G ve 36L hatlarında yılda 53 bin 500 km tasarruf edilecek. Yeni hatlarda daha sık sefer ile duraklardaki bekleme süreleri azalacak, İstanbullulara daha rasyonel, konforlu ve hızlı ulaşım sunulacak.

ÜCRETSİZ AKTARMA İMKANI

Alibeyköy Transfer Merkezi’ne gelen İstanbullular, buradan hareket eden tüm İETT araçlarına ücretsiz aktarma yapabilecekler. İETT, toplu ulaşımda konforu ve hızı artırma hedefiyle yeniliklere devam ediyor.

Türkiye Haberleri