İstanbul'da Kaçak Yapılar Yıkıldı

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan kaçak yollarla yapılan baraka ve ahırlar iş makinalarıyla yıkıldı.

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan kaçak baraka ve ahırların yıkılması için harekete geçti.

SABAH 10.00'DA BAŞLADI

Çok sayıda koku ve sinek şikayeti alan, ayrıca bu yerlerde uyuşturucu satışı yapıldığına dair ihbarları değerlendiren zabıta ekipleri, polis ekipleri, sağlık müdürlüğü görevlileri ve temizlik personeli ile birlikte sabah saat 10.00'da yıkım çalışmalarına başladı. Kanal boyu olarak bilinen alanda gerçekleştirilen yıkım, akşam saatlerine kadar sürdü ve iş makineleriyle kaçak baraka ve ahırlar yıkıldı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Yıkım sırasında, zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen bazı hayvan sahipleri hayvanlarını tahliye etmedi. Bu durum, zabıta ekipleri ile baraka sahipleri arasında zaman zaman gerginliğe neden oldu. Gerginliğin ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları tahliye edildi.

Bir kuzu besicilere ait bir koltuğa konularak yıkım alanından uzaklaştırıldı, kuluçkaya yatan kaz ise yumurtalarıyla birlikte başka bir yere taşındı. Zabıta ekiplerinin, kaçak baraka ve ahırlarla ilgili denetim ve yıkım çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Türkiye Haberleri