Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul, Eminönü'ndeki iki kişinin yaşadığı Sarıdemir Mahallesi'nde seçime hile karıştığını yazdı.
Sözcü gazetesindeki köşesinde konuyu yazan Saymaz, sebze halinin Bayrampaşa'ya taşınmasının ardından nüfusu giderek azalan mahallede 2 muhtar adayı 31 Mart'taki seçimlerde yarıştı.
Saymaz şunları kaydetti:
"İstanbul’un en düşük nüfuslu mahallesi olan Sarıdemir’de 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Muhtarlık Seçimleri ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun gereğince seçmen sayısı 10’un altına düştüğü için muhtarlık seçimi yapılamadı. Sarıdemir’e kayyum atandı.
İki aday var: Biri 52 yıldır muhtarlık yapan 87 yaşındaki Mustafa Cemal Turgut. İstanbul’un en uzun süreli ve en yaşlı muhtarı. Tam dokuz dönemdir görevde. Diğer aday ise 65 yaşındaki Talip Akgül. Postacılıktan emekli. Han bekçiliği ve çaycılık yapıyor.
2 Haziran’daki seçimi ikiye karşı dokuz oyla ‘ezeli ve ebedi’ muhtar Turgut kazandı. Akgül, “Boşver, uğraşma” denilmesine kulak asmayıp seçimin yenilenmesi için Fatih Seçim Kurulu’na itiraz etti. Akgül’e göre iki seçim arasında Ragıp Gümüşpala Caddesi 29 numaradaki iş yerine, bu adreste oturmayan üç seçmen eklenmiş.
İlginç olan şu: Adı geçen işyerinin iki girişi var. Ön girişi Ragıp Gümüşpala Caddesi 29 numara, arka girişi ise Kıble Çeşme Caddesi 5 numara diye sisteme kaydedilmiş. Akgül, iş yerinin bekçiliğini ve çaycılığını yapıyor. Ancak hem Akgül hem de Turgut, hiçbir sakinin oturma‐ dığı bu işyerini ikamet adresi olarak göstermiş. Sadece onlar olsa iyi! 2 Haziran’da oy kullanan 11 seçmenden sekizi bu adreste oturuyor görünüyor.
Fatih Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Hakverdi’ye göre sadece iki. Onlar da imam ve imamın eşi.
Akgül’ün itirazı değerlendirildiği için muhtarlık mührü halen Turgut’a verilmedi. Fatih Seçim Kurulu’nun kararı bekleniyor. Sekiz seçmenin kayıtlı olduğu, gerçekte iki kişinin yaşadığı bir mahalledeki seçime hile karıştırılıyorsa 85 milyonluk memlekette milli iradeye karşı kaç bölgede ne kadar suç işlenmiştir; tahmin edemiyorum." (Haber Merkezi)