İstanbul'da film gibi olay: Gerçek savcıları bile kandırdı, yakayı böyle ele verdi!

Film gibi olay: Gerçek savcıları bile kandıran 'sahte savcı' böyle yakalandı! Gerçekler bir bir ortaya çıktı

İstanbul'da yaşanan ve film senaryolarını aratmayan bir dolandırıcılık olayı, gerçek savcıları bile şaşkına çevirdi. Şaban Durmuş isimli şahıs, kendisiyle aynı ismi taşıyan bir savcı olduğunu fark ettikten sonra sahte savcı kimliğiyle yıllarca bu kimliği sürdürdü ve çevresindeki herkesi kandırdı.

Kendisini savcı olarak tanıtarak evlenen Durmuş, uzun yıllar boyunca bu rolü başarıyla devam ettirdi. Ancak, gerçeği ortaya çıkaran kişi, dedektif gibi iz süren üvey kızı oldu. Durmuş, gerçek savcıların ve hakimlerin isimlerini kullanarak güven kazandı ve sahte savcı olarak dolaştı. Ancak, bir dosyayı çözmek için aldığı 400 bin TL rüşvet karşılığında işi yapamayınca yakayı ele verdi. Bu olayın ardından gerçekler bir bir ortaya çıkmaya başladı ve ailesi de durum karşısında şoke oldu. Ayrıca, kandırdığı başka mağdurlar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Sahte savcı Şaban Durmuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAHTE SAVCI YILLARCA ÇEVRESİNİ KANDIRDI

Ekol TV'nin haberine göre, 57 yaşındaki Şaban Durmuş, yıllar önce adını ve soyadını değiştirerek kendine yeni bir kimlik oluşturdu. Bu yeni kimliğin, aslında görevli bir Cumhuriyet Savcısının kimliği olduğunu fark eden Durmuş, bu durumu fırsata çevirdi. Sahte bir kimlik kartı hazırlayarak çevresine kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtmaya başladı.

Durmuş, bununla da yetinmeyerek Cumhuriyet Savcısı adıyla bir sosyal medya hesabı açtı. Her sabah işe gidiyorum diyerek evden çıkıyor ve mesai bitiminde eve dönüyordu. "İfade alıyorum, soruşturmalar yapıyorum ve raporlar düzenliyorum" diyerek, çevresine Adliye'de çalışıyor izlenimi veriyordu.

ÜVEY KIZI DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

Durmuş'un eşi 50 yaşındaki Ayşe hanımın kızı 30 yaşındaki Sevil, üvey babasının Cumhuriyet Savcısı olduğundan şüphelendi. HSK'yı aradı, adliyeye gitti makam odası aradı. Gerçek savcıya ulaştı. O savcının üvey babası olmadığını ise kısa sürede fark etti.

Sahte savcı Şaban Durmuş'un eşi Ayşe hanım, "Rozeti ve kimliği vardı. Bütün gün emir yağdırıyordu. Arayan 'Sayın savcım' diye arıyordu. Kendi makamının odasından resmini Instagram'a atıyordu. Gerçek savcılar bile onun savcı olduğuna inanıyordu. Beylikdüzü Müftülüğü'nde nikah yaptık. Orada bile 'Ben savcıyım' dedi. Müftü de ceketini ilikleyip 'Sayın savcım' dedi. Bizden de birkaç tane dava aldı. Oradan açık verdi. Bir iş için 400 bin lira kadar para aldı. İşi yapmadı. Evlendiğimizde sabah işe giderdi, akşam işten gelirdi. Korumaları vardı ve polisler getirip götürürdü. Gerçekler ortaya çıkınca içinden farklı bir canavar çıktı. Bir sürü mağdur insan ortaya çıktı. Sadece beni değil herkesi kandırmış." ifadelerine yer verdi.

Sahte savcının yengesi, "'Savcı kimliğim var bana kimse dokunamaz' diye tehdit ediyordu." diye anlatırken üvey kız Sevil B. ise, "Gerçek savcıya ulaştım ve görüştüm. Daha sonra anneme söyledim" dedi.

Türkiye Haberleri