İstanbul'da çağrı merkeziyle büyük vurgun 50 kişi mağdur

İstanbul'da kurulan çağrı merkeziyle 50 kişi dolandırıldı. 1 milyon lira kayıp var. 5 zanlıdan 2'si tutuklandı, diğerleri serbest.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul'da çağrı merkezi kurarak araç kiralama ve yedek parça satın almak isteyen kişileri dolandırdıkları öne sürülen 5 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İNTERNET ÜZERİNDEN SAHTE İLANLAR

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, internet sitelerine verilen sahte oto kiralama ve yedek parça satış ilanları üzerinden yapılan dolandırıcılığı tespit etti. Araştırmalar, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde kurulan bir çağrı merkezi üzerinden son bir ayda 50 kişinin yaklaşık 1 milyon lira dolandırıldığını ortaya çıkardı.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.K.(22), A.C.(27), Y.S.(19), M.O.A.(26) ve M.A.'yı teknik ve fiziki takibe aldı. Ardından düzenlenen operasyonla şüpheliler yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı düşünülen dizüstü bilgisayarlar, telefonlar ve çok sayıda açık hat ele geçirildi.

2 ZANLI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. ve A.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer üç zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye Haberleri