İstanbul'da 13 Numaralı Daire Kabusu!

Gaziosmanpaşa'da bir apartmanda oturan kadın sokakta bulduğu onlarca kediyi evine aldı. Evde kedi sayısı her geçen gün artarken kedilerin yaydığı koku apartman sakinlerini isyan ettirdi. Komşular, kadını mahkemeye verdi.

Apartman sakinleri, kadının evinden gelen yoğun koku, kedilerin balkondan düşmesi ve binayı saran pireler gibi sorunlardan şikayetçi. Bir komşu, "10 yıldır bu kedilerle uğraşıyoruz. Evde ölen kedileri balkonda bekletiyor. Apartmanı saran bir koku var. Kediler düşüyor, kimi ölüyor kimi yaralanıyor. Kedilerin hepsi aç, zayıf ve cılız. Kimisi açlıktan ölüyor, kimisi balkondan düşüp ölüyor" şeklinde konuştu.

Show Haber'de yer alan habere göre kadın adeta evini bir kedi hapishanesine çevirmiş durumda. Komşular, kokudan ve binayı saran pirelerden bıkmış durumda. Kadına "Sizi rahatsız etmiyor mu o koku?" sorusunu yönelten bir komşuya kadın, "Ediyor ne yapacağım?" yanıtını veriyor. "Götürüyor musunuz doktora peki?" sorusuna ise "Götürmüyorum, niye götüreyim? Tövbe estağfurullah bak sinir ediyorsunuz beni" ifadelerini kullanıyor.

Kadına "Hayvanlar düştüğünde üzülmüyor musunuz peki balkondan aşağı?" sorusu sorulduğunda ise şu yanıtı veriyor: "Siz mi bakıyorsunuz? Ben bakıyorum. Kimisine bir şey oluyor. Kimisine bir şey olmuyor."

ŞİKAYETLER SONUÇSUZ KALIYOR

Komşular, defalarca şikayet etse de bir sonuç alamadıklarını söylüyor. Bir komşu, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na bağlı uygulamaya başvurduğunu ancak gelmediklerini ifade ediyor.

Kadın, kapıyı açmayı reddediyor ve "Açmıyorum, beni sinir etme bak. Delirtme beni, gidin şuradan" diyor. "Normalde kediler kokmaz aslında düzgün bakıldığında, sizin neden böyle bir koku geliyor evinizden?" sorusuna ise "Kalabalığız tuvaletleri kokuyor" şeklinde cevap veriyor ve hayvanların viral enfeksiyon olduğunu belirterek, "Ölümcül kronik hastalığa sahip. Bunların tedavisine bakıyorum" diyor.

TEK İSTEDİKLERİ 13 NUMARALI DAİRENİN KAPISININ AÇILMASI

Bina sakinlerinin tek isteği ise 13 numaralı dairenin kapısının açılması ve hayvanların kurtarılması. Bu olay, hayvan sevgisi ve sorumluluğu arasındaki dengeyi sorgularken, apartman sakinlerinin yaşadığı zorluklar da dikkat çekiyor.

Türkiye Haberleri