İstanbul ve Edirne'de dev kaçakçılık operasyonları: 81 milyon liralık vurgun engellendi!

Edirne ve İstanbul'da gümrük ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda büyük kaçakçılık şebekeleri çökertildi. Edirne'de ele geçirilen aracın değeri 51 milyon 146 bin TL olarak belirlendi. İstanbul Ambarlı Limanı'nda 30 milyon TL değerinde kaçak elektronik sigara yakalandı. Operasyonlar, kaçakçılık faaliyetlerinin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule'den giriş yapan şüpheli bir aracı takibe aldı. Risk analizleri sonucu yapılan operasyonda, araçta sahte belgelerle yurt içine sokulmaya çalışılan 51 milyon 146 bin TL değerinde kaçak araç bulundu. Araç, detaylı incelendiğinde sahte emeklilik belgesi ile Türkiye'ye giriş yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

İSTANBUL AMBARLI LİMANI'NDA KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA YAKALANDI

Ambarlı Limanı'nda, gümrük ekiplerinin riskli olarak değerlendirdiği bir konteynerde detaylı inceleme yapıldı. İncelemeler sonucu 23 bin 575 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 30 milyon TL olan ürünler, siyah streç filmle sarılmış 11 palet içinde saklanmıştı. Operasyon sırasında, etiket ve marka bulunmayan 1.000 adet plastik şişe de ele geçirildi. Soruşturma Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

GÜMRÜK EKİPLERİNDEN 2024'ÜN İLK YARISINDA 135 MİLYON TL'LİK OPERASYON

2024'ün başından bu yana, gümrük muhafaza ekipleri toplamda 135 milyon TL değerinde kaçak oto yedek parçası ele geçirdi. Operasyonlar, Türkiye'nin sınır güvenliği ve gümrük kontrol sisteminin etkinliğini bir kez daha kanıtladı. Gümrük ekiplerinin sıkı denetimleri sayesinde kaçakçılık faaliyetleri büyük ölçüde engellendi.

Türkiye Haberleri