İstanbul Valiliği'nden skandal 'Atatürk' paylaşımıyla ilgili açıklama: Otomatik düzeltme olmuş

İstanbul Valiliği, Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı ziyaretin fotoğrafını resmi Twitter hesabından paylaştı. Fotoğrafta Atatürk'ün kaşlarıyla oynandığı fark edildi. Valilik bu paylaşımı gelen tepkiler sonrası hızlıca kaldırdı, düzeltilmiş hali paylaşıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin fotoğraflar da İstanbul Valiliği'nin resmi twitter hesabından paylaşıldı. Ancak ilk yapılan ve dakikalar sonra silinen paylaşımda, duvarda asılı duran Atatürk resminde 'oynama' yapıldığı görüldü. Atatürk'ün kaşlarının montaj programıyla kalınlaştırılıp birleştirildiği gözlendi. Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan paylaşıma ilişkin henüz Valilikten açıklama yapılmadı.

Valilik, konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadan, fotoğrafları kaldırdı ve hemen yenisini paylaştı. Bilgisayar ortamında boyandığı tahmin edilen fotoğrafı, ‘kimin, ne amaçla?’ paylaştığı henüz bilinmiyor.

 

Paylaşım daha sonra güncellenirken, Twitter kullanıcıları paylaşımın altına tepkilerini dile getirdi: 

 

VALİLİK: OTOMATİK DOLDURULMUŞ

Konuyla ilgili görüştüğümüz İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muammer Karadeniz, olayı doğrulayarak, fotoğrafı Twitter’a kendisinin yüklediğini söyledi. Karadeniz, Atatürk’ün kaşlarının arasındaki boşluğun “otomatik olarak doldurulduğunu” öne sürdü.

Karadeniz’in yaptığı açıklama şöyle:

“Konuyu bizzat kendi telefonumdan kendim attım, fotoğrafı da kendim seçtim. Neticede Twitter’da fotoğrafı ‘otomatik düzelt’ deyince, daha önceden de birkaç defa yapmıştı, buna benzer bir karartı atıyor. Bu karartıyı aynı şekilde Atatürk’ün fotoğrafında da atmış yani iki kaş arasındaki boşluğu ‘fotoğrafı otomatik düzelt’ dediğimiz zaman kendisi dolduruyor.”

BİR İLGİNÇ CEVAP

Öte yandan, haberi sosyal medya hesabından duyuran “Vaziyet”in paylaşımına İstanbul Valiliği’nden bir yanıt geldi. Bu yanıt da daha sonra kaldırıldı.

Yanıtta şu ifadeler yer aldı:

Türkiye Haberleri