İstanbul için sağanak alarmı verildi!

Birçok ilde 40 dereceleri zorlayan sıcaklıklar önümüzdeki günlerde düşüyor. Özellikle yurdun iç kesimlerinde 28-29 dereceye kadar sıcaklık düşüşü yaşanacak, İstanbul'da ise yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İstanbul için sağanak yağış uyarısı verildi! Kuvvetli yağışların ne zaman gerçekleşeceği açıklandı. Türkiye genelinde birçok ilde 40 derecelere ulaşan sıcaklıklar, önümüzdeki günlerde düşüşe geçecek. Özellikle ülkenin iç kesimlerinde sıcaklıkların 28-29 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İstanbul'da ise yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru özellikle iç kesimlerde 7-8 derece düşecek ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, haftanın hava tahminine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özdemirci, çarşamba gününden itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceğini belirtti. Şu an mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, iç kesimlerde normallere dönecek ve hafta sonuna doğru daha da düşecek. Sahil kesimlerinde ise sıcaklık düşüşü 1-2 derece ile sınırlı kalacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece olan sıcaklıklar, çarşamba gününden itibaren 32 dereceye, cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye kadar düşecek. Marmara bölgesinde yarın ve çarşamba günü sağanak yağış bekleniyor. Yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış görülecek.

Çarşamba günü sağanak yağışların etki alanı genişleyecek. Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Bu arada, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 dereceye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 3 gün boyunca sıcaklıklar gündüz 32-33 derece, gece ise 25-26 derece arasında seyredecek.

Türkiye Haberleri