İstanbul dahil bir çok ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul'un da olduğu birçok şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde hava durumu ve yağışlar hakkında son tahminlerini açıkladı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava koşulları hakim olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışların, Marmara bölgesinin Çanakkale'nin batısı hariç diğer kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Düzce, Zonguldak çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yer yer toz taşınımı görülebileceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM, kuvvetli yağışlarla ilgili olarak dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Açıklamada, "Yağışların Marmara bölgesinin (Çanakkale'nin batısı dışında), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Adana’nın kuzey, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri