İsmail Saymaz Narin soruşturmasındaki itirafçı ifadesinin detaylarını anlattı

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin detaylarını Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel programında açıkladı.

Narin'in cesedinin bulunması üzerine yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin detaylarını Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel programında Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz açıkladı.

Saymaz canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"BU KİŞİ KÖYE DIŞARDAN GELİYOR"

"Öncelikle şunu söyleyelim bu ifadeyi Nevzat Bahtiyar isminde 6 çocuk babası ve sıvacı bir kişi verdi. Aslında bu köyden değil. Burası 20 hanelik köyden ufak bir yerleşim yeri. Nevzat Bahtiyar ise aslında Çınar ilçesine kayıtlı fakat buraya taşınmış ev yaptırıyor. O gün de burada tesisat için köye gelmiş. "Ben o gün gittim muhtar Salim Güran'ı aradım. Yetkilileri arayayım dedim" diyor. Buraya kadar her şey normal."

"AİLENİ DÜŞÜN 'BUNU' ORTADAN KALDIR"

Sonra muhtarla bir noktada denk geliyor. Köy içinde denk geliyorlar. "Muhtar beni arabaya çağırdı diyor. Ön koltukta bir battaniye vardı bana dedi ki ailen var iyi düşün sana 200.000 lira veriyorum. Bunu ortadan kaldır" diyor. O da bunu kabul ediyor. Burada bir çelişki var. Diyor ki, "sana 200.000 lira vereceğim ama mısır hasadından sonra vereceğim" diyor. "Arabanda torba var mı" dedi. Ben de "Var" dedim. "Ağzı açık bir torbaya koydum. Arka koltuğa koydum." "Dereye göm dedi" diyor."

"ÇUVALI KAPATIRKEN GÖRDÜM"

"Ben de arabamla dere kenarına gittim. Çuvalın ağzını kapatırken çocuğu gördüm. Derenin içine koydum. 15-20 Kilo ağırlığında taş koydum üstüne. Çalı çırp koymadım" diyor."

"CESEDİ GÖMDÜM EVE GELDİM YEMEK YEDİM NAMAZ KILDIM"

"Oradan çıktım eve gittim yemek yedim namaz kıldım sonra çıktım benim hanımla annem aramalara katılmış. Ben de aramalara katıldım" diyor. Jandarmalar "Sen bunu niye kabul ettin?" diye soruyorlar. "Ben korktuğum için kabul ettim. Salim Güran güçlü biri" diyor. "Cesedi alınca yolda endişelendim ama işimi tamamladım" diyor. "Neden şimdiye kadar itiraf etmedin" diye soruyorlar. "Suç işlediğimi düşünmüyordum diyor ama eninde sonunda işin bana geleceğini biliyordum" diyor. İfadede soruyor jandarmalar "Salim'in arabasının arkasında kimse var mıydı" diyorlar "Görmedim" diyor. "Salim'in eşinden başkasıyla ilişkisi var mıydı?" diyorlar "Haberim yok" diyor. "Sen cesedi gömerken kızın abisi annesi yardım etti mi" diyor Jandarmalar. "Hayır" diyor."

İFADELER ÇELİŞKİLİ

"Burada çelişki var. Hayatın olağan akışına uygun veya aykırı olması. Bu ifade tam olarak böyle. Nevzat Bahtiyar köye sonradan taşınmış. Bu aileden de değil. Aileyle yakınlığı da yok. Belki baldızı yoluyla bir yakınlık kurmuştur çünkü baldızı o köyde yaşıyor."

"TANIMADIĞI BİRİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ CESEDİ NEDEN GÖMÜYOR"

"Salimle ilgili "Biz akrabayız" demiyor. Yani baskı yok tehdit yok hiçbir şey yok. Bu hiç normal değil. Benim mantığım beni şuraya götürüyor. Bu adam en iyi ihtimalle bu suça karışmış olmalı. Bu yaptığı suç delilini ortadan kaldırmaktır. Bu ifadede kendini aklayan bir taraf var. Bir insan bu suçu neden üstlenir. Hasbelkader tanıdığı bir insanla neden öldürdüğü cesedi alıp gömmesi nasıl bir şey. Muhtar tutuklanalı olmuş 10 gün ama konuşmamış. Ben bu kişisinin suça aktif katılımı olduğunu düşünüyorum. İlk başta bu kişiyi gizli tanık sanıyorduk fakat ifadede ismi yazıyor. Gizli tanık varsa o başka biri."

Türkiye Haberleri