İş insanı Aysun Kibar 2 milyon pound dolandırılmış

Kibar Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar 2 milyon pound (yaklaşık 44 milyon TL) dolandırıldığı ortaya çıktı. Kibar'ı dolandıran kişinin Harvard mezunu bir avukat olduğu ve aynı zamanda Kibar'ın arkadaşının eşi olduğu iddia edildi.

Kibar Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar, yaklaşık 44 milyon TL dolandırıldı. Kibar'ın dolandırılmasına yönelik dava Londra'da görüldü. Kibar'ı dolandıranın ise Harvard mezunu bir avukat olan Tim Damiani olduğu öğrenildi. Duruşmada jüri ifadeleri dinledi.

Kibar'ı dolandıran arkadaşının eşiymiş

Damiani, Kibar’ı Mayfair’de hiç görmediği bir evi 1.5 milyon sterline almaya ikna etti. Fakat daha sonra Kibar parayı geri isteyince 69 yaşındaki Damiani, “Neden bahsettiğini anlamıyorum” diyerek geçiştirdi. Duruşmada Kibar’ın nasıl dolandırıldığı jüri üyelerine anlatıldı. Damiani dolandırıcılık iddialarını yalanladı. Damiani’nin eşi ve Kibar’ın yakın arkadaş oldukları ve Türkiye’de birlikte büyüdükleri de belirtildi.

Farklı isimler kullanıyormuş

Öte yandan duruşmada Damiani’nin farklı isim ve mahlaslar da kullandığı ve Kibar’ın Dr. Tim Damian ismiyle tanıdığı da kayıtlara geçti. Southwark mahkemesinde görülen davada avukat Sophie Stannard, “Kibar’ın etkili bir ailesi var ve yıllık geliri 255 bin pound (yaklaşık 5.6 milyon TL). Fakat kosmopolitan yaşam tarzına rağmen muhafazakar değerlere sahip ve evli erkeklerle doğrudan iletişime nadiren geçiyor. Kibar, Damiani’nin ailesinin de varlıklı olduğunu düşündü. Avukat olduğu ve Harvard’a gittiği için” dedi.

Türkiye’de durumdan kaçmak için Kibar’ın İngiltere’den ev alıp vatandaşlık almayı düşündüğü bir dönemde Damiani’nin yardımcı olduğu ve hem Kibar hem de iki çocuğu için pasaport başvurusu için 300 bin pound ödediği belirtildi. 2016’da meydana gelen olayda Kibar’ın 75 bin, 80 bin ve 150 bin pound ödediği de kaydedildi.

Kibar’ın almak için para gönderdiği 28 Charles Street’teki 8 odalı malikanenin fotoğraflarını İngiliz tabloid basını yayınladı.

Damiani’nin daha sonra “İtalyan pasaportuna başvurmak da mantıklı olur. Arkadaşım Giuseppe yardımcı olabilir. Roma’daki arkadaşım 80 bin pounda her şeyin hallolacağını söyledi” dediği de ortaya çıktı. Kibar’ın 200 bin pound ödediğini fakat pasaport almadığı belirtilirken, 1.5 milyon pounda Londra’nın lüks muhitlerinden Mayfair’de bir ev satın almak için anlaştığı ve Damiani’nin de aracı olduğu aktarıldı.

'Parayı kumarda harcadı' iddiası

Kibar’ın paraları vermesine rağmen karşılığında bir şey alamamasından dolayı endişelendiği mahkemede belirtilirken Kibar, Damiani’nin paranın 500 bin poundunu kumarhanelerde harcadığını ve 76.500’ünü ise çocuklarına gönderdiğini öne sürdü.

Olay İngiliz medyasında büyük yankı uyandırırken The Times davanın devam ettiğini belirtti. Öte yandan İngiltere’nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mirror ise hem Kibar’ın hem de Mayfair’de bahsi geçen lüks evin fotoğraflarını paylaştı.

'Pasaport için ödeme yapmadım'

Haberlerin ardından yazılı bir açıklama yapan Aysun Kibar, "'Türkiye’de durumdan kaçmak için ev satın alma yoluyla vatandaşlık alma talebi' ve 'pasaport temin etmek üzere şahsa ödeme yaptığıma' yönelik iddialar asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Kibar'ın açıklaması şu şekilde:

Asıl ismi Ala Fadili Al Tamimi olan; ilgili haberlerde geçen adıyla Tim Damiani, nitelikli bir dolandırıcı olup söz konusu suçlarına ilişkin tespit edilen ilk suçu 1980’lerde gerçekleşmiştir. Amerika’da başlayan dolandırıcılık faaliyetleri Venezuela’da devam etmiş, son olarak İngiliz makamları tarafından aleyhine açılmış olan kamu davası kapsamında Milano’da yakalanarak İngiltere’ye iade edilmiştir ve iki senedir tutukludur. Bugün basında yer alan haberler; İngiltere’deki kamu davasında tanık sıfatıyla davet edildiğim duruşma ile ilgili olarak basın mensuplarının dosyadan yaptıkları yanlış alıntılara dayanmaktadır. Londra’da adıma bir gayrimenkul alımı için Barclay’s Bank vasıtası ile yaptığım ödemeleri kişisel amaçları için kullanan, avukat ve güvenilir bir kişi olduğuna inandırıldığım Al Tamimi’ye karşı 2017 yılında İngiltere’de tazminat davası açtığımın ve bu davanın Tamimi aleyhine sonuçlandığının, kendisine ödediğim tüm tutarların tarafıma geri ödenmesine karar verildiğinin bilinmesini isterim.

Ortada bir dolandırıcılık suçunun olduğu doğrudur, ancak “Türkiye’de durumdan kaçmak için ev satın alma yoluyla vatandaşlık alma talebi” ve “pasaport temin etmek üzere şahsa ödeme yaptığıma” yönelik iddialar asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kibar Holding, ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olarak yaklaşık 5 bin kişi istihdam etmekte, her yıl ülkenin en çok ihracat yapan ilk 5 markası arasında yer almaktadır. Böylesi saygın bir kurumun üyesi olarak, adımın bu tür yorumlar ile birlikte anılmasından üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Asılsız iddiaların yer aldığı ifadelerin, kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına haberden kaldırılmasını veya açıklamama yer verilmesini rica ederim.

Aysun Kibar kimdir?

Kayseri doğumlu olan Aysun Kibar, 1982 yılında Robert Koleji’nden mezun oldu. Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde 1989’da tamamlayan Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanı sıra Kibar Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak da çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde yer almasıyla biliniyor.

Türkiye Haberleri