Instagram Ali Erbaş'ın paylaşımını sildi!

Meta, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Instagram üzerinden 31 Temmuz'da yayınladığı ‘taziye’ mesajını 5 gün sonra sildi.

Instagram'ın çatı şirketi Meta, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Hamas lideri İsmail Haniye’yle ilgili 31 Temmuz'da yayınladığı ‘taziye’ mesajını sildi.

BASIN MÜŞAVİRİ PAYLAŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan Instagram'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından Haniye için yapılan taziye paylaşımına günler sonra kaldırıldığını açıkladı.

Orhan, "Cuma günü Facebook'ta Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasında paylaşılan Şehid İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazı canlı yayınını silen ve hesaba ceza veren Meta yeni bir skandala imza attı. Meta Instagramda Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın İsmail Haniye'yle ilgili 31 Temmuz 2024'te yayınlanan taziye mesajını tam 5 gün sonra sildi. Sadece Şehid Haniye'nin fotoğrafının paylaşılması değil, kendisine taziyede bulunması bile yasak Instagram üzerinden." dedi.

Erbaş’ın silinen mesajında şu ifadeler yer alıyordu:

“Tahran’da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Haniye’ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin’in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. Mekanı cennet, makamı ali olsun.”

Türkiye Haberleri