İngiltere'deki Türk Çetelerinin Kanlı Savaşı! Ülkeyi Sarsan Restoran Saldırısından Onlar Çıktı

Geçen hafta İngiltere'nin Hackney bölgesinde bir restorana motosikletli bir kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda yaralanan 9 yaşındaki kız çocuğunun hastanede yaşama mücadelesi devam ederken saldırının arkasından Türk çeteler çıktı. İngiltere'nin önde gelen kuruluşu Daily Maily, "Tottenham Türkleri ve Hackney Bombacıları araskında kanlı savaş" başlığıyla olayı manşetlerine taşıdı.

İngiltere'nin Hackney bölgesinde bir restorana silahlı saldırı gerçekleşti. Geçen hafta yaşanan saldırıda 9 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı. Kız çocuğu hastanede yaşam mücadelesi verirken saldırının arkasından birbirine düşman iki Türk Çetesi çıktı.

"Tottenham Boys" ve "Hackney Türkleri" yıllardır birbirlerine düşmanlıklarıyla biliniyor. Londra'ya korku salan bu iki çetenin hesaplaşması sık sık manşetlere konu oluyor.

İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşu Daily Maily, kanlı saldırıyı manşetlerine taşıdı. Daily Maily, uyuşturucu çeteleri hakkında "Daily Mail gazetesi, "Tottenham Türkleri ve Hackney Bombacıları arasındaki kanlı çatışmada 9 yaşındaki bir kız çocuğu hayata tutunmaya çalışıyor. İki rakip çete İngiltere'nin eroin ticareti kontrol etmek için savaşıyor" başlığını kullandı.

Saldırıda yaralanan 3 kişinin Bombacılar çetesine bağlı olduğu ortaya çıkarken yaralılardan birinin kısa süre önce cezaevinden çıktığı belirtildi. Çete üyelerinin 37 yaşındaki Beytullah Gündüz'ü hedef aldığı vurgulanan haberde iki Türk çetenin Londra'da korku saldığı ifade edildi.

Çete savaşlarında en az 20 kişinin öldüğü kaydedildi.

BU İKİ TÜRK ÇETESİ KİM?

Öte yandan "Tottenham Boys" ve "Hackney Turks" Londra'da en güçlü Türk çeteleri olarak biliniyor. İki rakip uyuşturucu çetesi arasındaki kan davası şehre adeta korku salıyor. İki çete arasındaki kanlı savaş 2012 yılında "Hackney Turks" çetesinin lideri 32 yaşındaki Ali Armağan'ın öldürülmesinin ardından şiddetlenmesiyle biliniyor.

Liderlerinin öldürülmesinin ardında "Hackney Turks" çetesi "Tottenham Boys"un önde gelen ismi 34 yaşındaki Zafer Eren'i öldürdü.

Türkiye Haberleri