İmamoğlu'nun Silivri'de olduğunu bir tek İstanbul Üniversitesi bilmiyormuş: Tebliğ bu yüzden gecikmiş

Diplomasının iptali tebliğ edilemeyen İmamoğlu'nun Silivri'de olduğunu bir tek İstanbul Üniversitesi bilmiyormuş. Üniversite kararı tebliğ edememe nedenini 'Nüfus numarası ve güncel adresi yok' diyerek açıkladı.

İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınmadan bir gün öncesinde diplomasının iptaline karar veren İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ edemedi.

İmamoğlu ve beraberindeki 28 kişinin diploma iptalinin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, tebliğ etmekte neden sorun yaşadıklarını açıkladı.

İMAMOĞLU'NUN SİLİVRİ'DE OLDUĞUNU BİR TEK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLMİYORMUŞ

İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar diploma iptaline ilişkin sessizliğini bozdu.

Now Haber'den Alican Uludağ'ın haberine göre; İptal kararının neden 50 gündür tebliğ edilmediği sorusu üzerine konuşan Zülfikar, "Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor. Bilgileri olanlar için iptaller geçen hafta başladı" dedi.

İstanbul Üniversitesi tebligat gönderilememesinin gerekçesi olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün kendilerine iletmemesini gösteriyor.

ADAYLIK ENGELİ SORUSUNA YANIT VERDİ

İstanbul Üniversitesi, 50 günlük süre için İçişleri Bakanlığı'nı işaret ederken, "İptal kararı Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek için mi verildi?" sorusuna ise "Üniversitelerin günlük tartışmalarda olması ve bilimsel kalması önemli" yanıtını verdi.

Prof. Dr. Zülfikar ayrıca kararın siyasi sonuçları olduğu sorusuna ve İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ndeki yüksek lisans diplomasına ilişkin soruları da yanıtsız bıraktı.

Türkiye Haberleri