"Aynı Emareleri Görmekteyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde konuştu. İmamoğlu, çok çarpıcı bir uyarı yaptı. Darbe girişimi dönemini hatırlatan İmamoğlu, "Aynı emareleri görmekteyiz" dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde yaşamını yitirenler Saraçhane'de anıldı.

Burada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Bu kara ve acı günde belki de en kanlı noktalarından birisi tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumumuzun önünde burada yaşanmıştır. Başta burada olmak üzere memleketimizin farklı noktalarında bu hain darbe girişimine karşı mücadele eden, müdahale eden, partili, partisiz hangi etnik kökenden hangi inançtan olursa olsun karşı duran her vatandaşımızı buradan saygıyla selamlarken şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de minnet duyduğumuzu belirtmek” dedi.

"AYNI EMARELERİ GÖRMEKTEYİZ"

İmamoğlu, darbe girişimi dönemini hatırlatarak dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Şöyle konuştu:

"Bugün aynı yanlışın farklı boyutlarının tekrarlanma niyetlerinin ya da emarelerini görmekteyiz. İktidarı uyarıp eleştirenleri kolayca düşman ve terörist ilan eden akıl, maalesef bizleri sıkıntıya sokmaktadır.

Bu ülkede bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak bir an önce milletçe, memleketçe kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksizlik sağlamakla yükümlüyüz. Bir an önce yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız.

Hazreti Ali'nin bize emaneti ‘devletin dini adalettir’ sözü belki de dünya tarihi var oldukça en mühim tavsiyelerden birisidir.

Adaletin tesis olduğu, kurulların ve kuralların kurumunun her aşamasının adaletle düzenlendiği bir ortamda biz asla ve asla 15 Temmuz gibi günleri yaşamayız.

Türkiye'yi milletin iradesinin üzerinde bir gücün olmadığı özgür, demokratik ve kardeşçe yaşamın hakim olduğu bir ülke haline getirmek; 15 Temmuz'un kahramanlarına, şehitlerimize ve bu süreçte uyararak ne yazık ki zulüm görerek ölenlere borçlu olduğumuzu ifade etmek zorundayız."

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu ve tüm şehitlerin ruhları için dualar edildi.

Anma; İmamoğlu ve beraberlerindeki heyetin, “Şehitler Panosu”na karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Türkiye Haberleri