İmamoğlu Diyanet Başkanı'na açtı ağzını yumdu gözünü: Allah onu ıslah etsin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmamasına sert tepki gösterdi.. İmamoğlu, Erbaş'ı sert sözlerle eleştirirken, bu tutumun milli duygulara zarar verdiğini savundu...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. İmamoğlu, kutlamalar sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmamasına tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu, "On yıl bu insanlar savaştı, 1912'den 1922'ye kadar. Bu milletin yüzyıllardır gerilemesine, işgal edilmesine bir komutan dur dedi; Mustafa Kemal Atatürk. Bunu bu millet için, bu milletin değerleri, inancı, camisi, ezanı için yaptı. Hutbede adı yok" diyerek rahatsızlığını ifade etti.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI, MİLLİ DUYGULARI TAŞIMIYOR"

İmamoğlu, sözlerine Ali Erbaş'ı eleştirerek devam etti.

İmamoğlu "Diyanet İşleri Başkanı, bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor, kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin. Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı, ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez. Resmen zaptetti, gaspetti. Bu milletin inancını da mahvetti" dedi.

Türkiye Haberleri