İlker Başbuğ neden hedef gösterildiğini 3 madde ile açıkladı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hedef gösterilmesini 3 maddede açıkladı.

Türkiye'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 6 Ocak 2012 tarihinde FETÖ kumpasıyla tutuklandı, 7 Mart 2014 tarihinde tahliye edildi. Silivri Cezaevi'nden çıkarken “Bizi bu cezaevinde, 26 ay nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler burada tuttu. 6 Ocak 2012 günü söylediğim gibi, yüce Türk Milleti, oynanan oyunu, iddiaların geçersizliğini, bir Genelkurmay Başkanı ve karargahını, terör örgütü karargahı ve terör örgütü olarak suçlamanın kabul edilmez bir durum olduğunu, bizlerin darbecilikle hiçbir alakamızın olmadığını kısa zamanda anladı.” dedi.

Son olarak "Ergenekon'dan Çıkış" kitabını yazan Başbuğ Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuştu ve neden hedef gösterildiğini açıkladı. Hedef gösterilmesini 3 maddede açıklayan Başbuğ, "1- ABD'nin, Türkiye'ye PKK terör örgütüyle mücadelesine istenilen desteği vermediğini söyledim. 2- Irak'ın kuzeyinde federal yapının oluşmasının Türkiye açısından uygun görülmediğini anlattım. 3- FETÖ'ye görev yaptığım her dönemde dikkat çektim, onları hedef almam kırılma noktası oldu." ifadelerini kullandı. Söyleşinin ilgili bölümü şöyle:

"Peki Başbuğ neden hedef alındı? Yanıtını dinliyoruz: “Ağustos 2008'de Genelkurmay Başkanı olmamla başlayan bir süreç değil. Genelkurmay 2. Başkanlığım döneminde TSK adına yaptığım açıklamalarımda iki başlık var: PKK ve Gülen…

25 Ağustos 2004… Genelkurmay 2. Başkanı olduğum zaman. MGK toplantısına Fetullah Gülen'e ilişkin bir eylem planının yapılması önerisi getirildi. Bu önerimiz çok önemliydi. 26 Ocak 2005'te basın bilgilendirme toplantısında Gülen'le ilgili soru geliyor. Durumu anlattıktan sonra şöyle diyorum: (Laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgütü kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak.)

Haziran 2005'te de Amerika'da şu konuşmayı yaptım: (ABD hala PKK terör örgütüne karşı harekete geçmemiştir.) Bana göreABD bağlamında en kritik kırılma noktası, 24 Eylül 2007'de Kara Harp Okulu'nda yaptığım konuşmadır. Irak'ın kuzeyindeki siyasal yapılanmayla ilgili şunu söylüyorum: (Türkiye'nin bulunan şartlarda tek başına Irak'taki gelişmelere yön verebilecek güce sahip olmadığı söylenebilir. Ancak Türkiye'nin gelişmeleri engelleyebilecek, maliyetlerini artırabilecek bir güce sahip olmadığı söylenemez.) Irak'ta etnik temele dayanan federal yapının yanlış olduğunu tespit ettik.”

Türkiye Haberleri