İktidara yakın yazar yargıdaki tarikat yapılanmasını anlattı: Çarpıcı sözler...

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesine yargıdaki tarikat yapılanmasını taşıdı.

Yargının, tarikatların hâlâ en verimli kullandığı alanlardan biri olduğunu belirten Uğur, “Siz istediğiniz kadar 15 Temmuz sonrasında 4500 FETÖ’cü yargıç ve savcının tasfiye edildiğini söyleyin. İçerisi kaynıyor” ifadelerini kullandı.

İsmini vermediği bir yüksek yargı kurumunda, boşalan daire başkanlıkları için yapılan seçimlerde FETÖ soruşturması geçirmiş kişilerin adaylıklarında 78-80 oy aldıklarını ifade eden Uğur, “İlginç değil mi? Kim acaba sürekli bu kişilere oy veren 78*80 kişi?” diye sordu.

Yargıdaki o tarikatın mensupları 1500'e ulaştı

İsim vermeden “Türkiye’de herkesin bildiği bir tarikat var” diyen Uğur, bu tarikatın etliye sütlüye pek karışmadığını ve köklerinin Osmanlı dönemine dayandığını belirterek, 15 Temmuz sonrası HSYK’deki FETÖ varlığına karşılık kurulan Yargıda Birlik Platformu’nda bu tarikatın öncü isimlerinin “Biz de yer almak istiyoruz, 51 yargı mensubuyuz” dediklerini ileri sürdü.

Bir yargı mensubunun kendisine “O zaman 51 kişi olan bu cemaatin mensuplarının sayısı bugün inanın 1500. Amip gibi bölünerek çoğalıyorlar sanırım” dediğini aktaran Uğur, yazısını şöyle sonlandırdı:

FETÖ’nün nasıl renklenebildiğini ve nerelere sızabildiğini iyi anlamak bakımından, AK Parti’den bazı mühim isimlerin da müntesibi olduğu bu tarikatın önde gelen isimlerini nasıl uyarmak gerekir bilmiyorum ama herkes kendini biliyor, sanırım ne demek istediğimi anlamışlardır.

Yargıda Birlik Platformu nedir?

Son olarak 24 Şubat’ta, Pelikan-Abdülhamit Gül çekişmesi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Saray’da bir araya gelen Yargıda Birlik Platformu, 15 Temmuz sonrası yargıda kök salmış olan FETÖ’cüleri temizlemek için kurulmuştu. Platform, 2014 yılındaki HSYK seçimlerinde 10 koltuktan 8’ini kazanmıştı.

Türkiye Haberleri