İki avukat için 'akıl sağlığı raporu' isteyen hakim geri adım attı!

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi, iki avukat hakkında vasi atanması talebiyle akıl sağlığı raporu alınması için hastaneye sevk etmişti. Avukatlar tarafından tepkiyle karşılanan bu işlem üzerine HSK'ya şikayet edilen hakimden geri adım geldi. Bugün görülen duruşmada, mahkeme başkanı davanın reddine karar verdi.

Berat KARAASLAN

Yargı çevrelerini karıştıran olay Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminin verdiği bir kararla yaşandı. Kendisine dava açan iki avukata vasi atanmasını isteyen İzzet Koyunci isimli kişinin talebini kabul ederek işleme alan mahkeme hakimi, avukatlar M. Ö., ve G. Ö.'yü akıl sağlığı raporu alınması için hastaneye sevk etti.

Bu durumu tepki ile karşılayan avukatlar, hakimi HSK'ya şikâyet etti. Hakimler Savcılar Kurulu tarafından atanan müfettişlerin hazırladığı raporda, hakimin görev yerinin değiştirilmesi istenmişti. Söz konusu gelişmenin yanı sıra, avukatların da tepkisini çekmişti.

HAKİM GERİ ADIM ATTI
Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesinde dün görülen duruşmada, avukatlardan M. Ö., ve vekilleri hazır bulundu. Söz alan avukatlar, mesleğinin gereğini yaptıklarını ve davacı ile herhangi bir kişisel husumetler olmadığını ifade ettiler. M. Ö. ise, davanın reddine karar verilmesini isteyerek "Mahkemenizce, sevk edilmem halinde dahi işlem yapmayacağım" dedi.

Mahkeme hakimi, bugün görülen duruşma sonunda, davanın reddine karar vererek daha önceki akıl sağlığı raporu talebinden de geri adım atmış oldu.

Türkiye Haberleri