Bakanlığın talebi reddedildi! Çocuk, Gökhan Çıra'da kalacak

Kızı ile paylaştığı fotoğrafın ardından Gökhan Çıra hakkında açılan soruşturma kısa sürede sonuçlandı. Hane içerisinde olumsuz bir olmadığı belirtilip çocuğun Çıra da kalmasına karar verildi.

Eski Futbolcu Gökhan Çıra'nın sosyal medyadan kızı ile paylaştığı bir fotoğraf tartışma konusu oldu. Tartışılan fotoğrafı da daha önce Çıra ve eşi Selin Ciğerci ile kavgalı olan Manken Deniz Akkaya gündeme getirdi.

BAKANLIK ŞİKAYETÇİ OLDU

Fotoğraf bazıların da rahatsızlık yaratırken bazıları da art niyet olmadığını söyledi. Çokça tartışılan fotoğrafın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Bakanlık, soruşturma başlatılıp çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini istedi.

Başsavcılık soruşturma başlattı. Gökhan Çıra'nın "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" iddiasıyla ifadesinin alınmasına karar verildi

Çıra, konu ile ilgili Instagram hesabından açıklama yaptı. Çıra, sosyal medyada ifade edilen duygu ve düşüncüleri anlamakta zorlandığını, bakış açılarının yanlış olduğunu söyledi.

HEM YAZILI HEM VİDEOLU AÇIKLAMA YAPTI

Çıra, bir baba olarak çok üzüldüğü belirtip konuyu alakasız yerlere çekildiğini dile getirdi. Çıra, kızının da evlatlık olmadığını vurgulayıp hem yazılı hem videolu mesaj paylaştı. Çıra, "Belki yanlış bir poz evet bende paylaştıktan sonra fark ettim ama hiç bakmadan sadece orada baba ve kızı oyun oynadığı hallerimizi koydum...Konuları alakasız yerlere çekmeyin lütfen diyorum" dedi.

SORUŞTURMA KISA SÜREDE SONUÇLANDI

Çıra'nın ifadesinin ardından hakkında başlatılan soruşturma kısa sürede sonuçlandı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi'nin inceleme sonunda bakanlığın talebini reddettiğini açıkladı. Erdinç. mahkemenin ret gerekçelerini şöyle aktardı:


Gökhan Çıra'nın çocuğa bakmakta istekli olması

Ailenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olması

Aynı hanedeki babaanne ve dedenin uygun ebeveynlik becerilerine sahip olması

Hane içerisinde olumsuz bir durumun bulunmamasıistismar ya da kötü muamele ile ilgili şikayet bulunmadığı gibi ailenin çocuğun bakımı için yeterli çabayı gösterdiği sosyal inceleme raporundan anlaşılmıştır diyerek;

Çocuğun üstün yararının gözetilmesi ilkeleri doğrultusunda çocuğun ebeveynden ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi gerektiği

Çocuğun yaşı itibariyle aile sıcaklığı ve bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönem olması
Kurum bakımına alınması halinde yaşayacağı psikolojik olumsuz etkilerin gözetilmesi gerektiği anlaşılmakla bakım tedbiri verilmesi yönündeki talebin reddine karar verdi.

Çıra'nın karar çıkmadan önceki Instagram'daki yazılı paylaşımı da şöyle:

"Biz nasıl bi ülkü haline geldik ben kızımla oyun oynarken çekilmiş spontene resimleri paylaştım babası kanı canı olarak belki yanlış bi poz evet bende paylaştıktan sonra fark ettim ama hiç bakmadan sadece orda BABA VE KIZI oyun oynadıgı hallerimizi koydum benim kızıma olan sevgimi kimse sorgulayamaz kaldı ki zaten görüyorsunuz lütfen bir şeyleri yazıp çizerken düşünün 2-3 kişinin uydurmasıyla saçma sapan yerlere çekilen haberler yüzünden 2 gündür bir Babanın ne halde olduğunu düşünün aynen öyleyim beni kızımla alakalı sakın sınamayın insan en son evladıyla sınanır SELENAY benim kırmızı çizgim nefesim herşeyim Allahım elimden ayagımdan ömrümden alsın kızıma versin ???? Eğer bir yanlışım bir kusurum olduysa ki OLMADI herkesten özür dilerim???? SELENAY EVLATLIK FELAN DEĞİL SELENAYIN BABASI BENİM BUNU DEVLETİMİZ DNA TESTLERİNİ DE BİZZAT YAPMIŞ VE KANITLANMIŞTIR BUDA BÖYLE BİLİNSİN EVLATLIK DİYE DE KİMSE SAKIN BİR DAHA BİR YAZI YAZIP SAÇMA SAPAN YERLERE ÇEKMESİN O BENİM BU HAYATTA ÜSTÜNE TİTREDİĞİM ALDIGIM NEFESİM CANIM DAMARINDAKİ KAN BENİM KANIM! Lütfen rica ediyorum artık saçma sapan yorumları üstümüze gelmeyi hele de kızımla olan resimi paylaşıp nolursunuz konuları saçma sapan yerlere çekmeyin bakın her yazılan şeyde içim parçalanıyor bunu bilin sizlerde Anne Babasınız babanız veya annenizle nasıl zamanlar geçirdiniz sis biliyorsunuz her cocugun babasının kucagında annesinin kucagında resimleri vardır. O resimleri paylaşıp nolursunuz konuları alakasız yerlere çekmeyin lütfen diyorum orda oyun oynayan BABA VE KIZI var ve artık canım acımaya içim parçalanmaya başladı !"

Türkiye Haberleri