Ekonomist İbrahim Kahveci, Halk TV'de 'Neden Sonuç' programında Türkiye'de yaşayan gençlerin 'mutsuzluk' oranına dair değerlendirmelerde bulundu.
"Gençlerine, çocuklarına yatırım yapamayan bir ülke geleceğinden ne bekler?" sorusuna yanıt veren Kahveci, "Adnan Kahveci'nin bir açıklaması var. 'Ben ne ABD'de ne Japonya'da evlatları için bu kadar fedakarlık yapan bir aile yapısı görmedim' diyor. Biz bu aile yapısından çıktık, evlatlarımızı hatta torunlarımızın geleceğini beş müteahhite çalışır hale getirecek bir düzenin kurulmasına koşar adım destek veren bir ülke haline geldik" yanıtını verdi.
Kahveci şöyle devam etti:
Bir siyasi tutku peşine bu çocukların geleceğini beş, altı hazine garantili müteahhitlere sattık. Bu ülkede 19 milyon genç var. Bu sayı hep aynı seviyede. Nüfus aslında Türkiye'de gerilemeye başladı. Bu gençler iş hayatına atıldıkları zaman beş, altı hazine garantili müteahhite bakmak zorundalar. Yaşlı bir nüfusa bakmak zorundalar. Malsız, mülksüz bir devlete sahip çıkmak zorundalar. Karanlık bir gelecek...
'Bu çocuklar için kendimizi feda etmek durumundayız'
2004-2005'de üniversite mezunlarının mutluluk oranı yüzde 66, lise altı eğitimlerin mutluluk oranı yüzde 54. Şimdi durum, üniversite mezunlarının mutluluk oranı yüzde 46, lise altı eğitimler yüzde 49. Bu ülkede bir gelecek sorunu var asıl. En büyük sorun gelecek sorunu. Kendimizi feda etmek durumundayız bu çocuklar için.