İBB'den Öğrencilere Önemli Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilere danışmanlık hizmeti sunuyor. 1 Temmuz'da Bakırköy ve Kadıköy Meydan’da açılacak tercih çadırları öğrencileri bekleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilere ve velilere destek olmak amacıyla Bakırköy ve Kadıköy meydanlarında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak.

TERCİH ÇADIRLARI AÇILIYOR

1 Temmuz'dan itibaren kurulacak tercih çadırlarında, uzman eğitmenler öğrencilere tercihleri konusunda rehberlik edecekler.

Danışmanlık kapsamında; tercih işlemleri, okul seçimi, yerel yerleştirme, mesleki eğitim merkezleri ve açık öğretim kurumları hakkında bilgilendirme yapılacak. Ayrıca, tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı ve nakil süreçleri gibi konularda da öğrencilere detaylı bilgiler verilecek.

1 HAFTA SÜRECEK

İBB'nin 2022 yılında başlattığı bu hizmetten bugüne kadar binin üzerinde öğrenci faydalandı. Bu yılki danışmanlık hizmeti, 1 hafta boyunca Bakırköy ve Kadıköy meydanlarında sürecek.

Türkiye Haberleri