İBB görevlileri araya girdi: Taksiciler Martı TAG kurucusuna saldırdı

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, UKOME toplantısında paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için komisyon kurulacağı kararının alındığını duyurarak görüşmede yaşanılanları anlattı.

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için komisyon kurulacağını açıkladı. Toplantı salonunda taksicilerin kendilerine saldırdığını belirten Öktem, "Zaten bu kahpeliği anca onlar yapar. Dışarıda 3 bin TAG sürücüsü vardı. Çıkışta bizle karşılaşmamak için sessizce kaçtılar. Taksi ağaları alayınız gelsin. Siz hepiniz biz tek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düzenlenen alt komisyon toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öktem, alınan kararları "Kazandık" diyerek duyurdu. Üç madde olarak duyurulan kararlar, UKOME'nin tüm devlet kurumlarından yazılı görüş alması, yönetmelik komisyonu kurulması ve bu yönetmeliğin kısa sürede oylamaya sunulması şeklinde yer aldı.

"TAKSİCİLER ÇIKIŞTA KAÇTI"

Öte yandan kararın alındığı UKOME toplantısında taksicilerin üzerlerine yürüdüğünü söyleyen Öktem, sosyal medyada yaptığı başka bir paylaşımda şunları aktardı:

"Taksiciler UKOME toplantısında bize saldırdı. Toplantı salonunun içinde 10 civarı taksi odası temsilcisi vardı. Bizi içeri 2 kişi aldılar. Toplantı salonu karıştı. Sayıları fazlaydı. İBB güvenlik ekipleri mani olup taksicileri dışarı çıkardılar. Zaten bu kahpeliği anca onlar yapar. Dışarıda 3 bin TAG sürücüsü vardı. Çıkışta bizle karşılaşmamak için sessizce kaçtılar. Taksi ağaları alayınız gelsin. Siz hepiniz biz tek."

PAYLAŞIMLI YOLCULUK İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Öktem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından İBB Bakırköy Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen alt komisyon toplantısı sonrası gazetecilere de açıklamada bulundu.

Öktem, "Karar çok net. UKOME, bütün ilgili bakanlıklara, devlet kurumlarına görüş almak için yazı yazıyor. Akabinde, bir paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için komisyon kurulacak. Bu komisyonda çalışma yapılacak ve sonrasında UKOME'ye oylama için gelecek." ifadelerini kullandı.

Öktem, İstanbul'un kendileriyle olduğunu vurgulayarak, "Kazanacağız demiştik, kazanıyoruz. İstanbul bizimle. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan da destek bekliyoruz. Bu konunun geçmesi için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz çünkü kazanacağımızı biliyoruz. 178 bin kişilik devasa bir aileyiz, bu da 178 bin tencere demek. 178 bin insanın karnının doyması demek. Bu dünyanın her tarafında var, Türkiye'de de olacak engellenemez." dedi.

Güneşin altında toplantıdan çıkmasını bekleyen yüzlerce Martı sürücüsüne teşekkür eden Öktem, "Haydi arkadaşlar, direksiyonlarımızın başına." diyerek destekçilerine seslendi. Açıklamanın ardından kalabalık İBB Binası önünde slogan attıktan sonra dağıldı.

Türkiye Haberleri