Husumetin Altından Kan Davası Çıktı!

Elazığ Cezaevi'ne tel örgüleri keserek giren Musa Orhan, cezaevinde tutuklu bulunan Murat Bulut'a kurşun yağdırdı. Flimlere konu olacak bu cezaevi baskının perde arkasına halktv.com.tr ulaştı.

Berfin Funda AÇIKBAŞ

Geçen 5 Temmuz’da, Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda filmlere konu olacak bir olay yaşandı. Şehir içi minibüs hattında çalışan ve 15 suç kaydı bulunan 24 yaşındaki Musa Orhan, 2 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Muhammed Ali Çelik, 63 suç kaydı bulunan 29 yaşındaki Murat Ünalan, 41 suç kaydı olan 23 yaşındaki Eren Can Yabancı ile 4 suç kaydı bulunan 49 yaşındaki Fethi Çınar, cezaevi önünde buluştu.

TEL ÖRGÜLERİ KESİP CEZAEVİNE GİRDİ

Burada gruptan ayrılan Musa Orhan, tel örgüleri keserek içeriye girmeyi başardı. B-5 koğuşuna girmeyi başaran Musa Orhan, 30 ayrı suç kaydı bulunan açık cezaevindeki tutuklulardan 20 yaşındaki Murat Bulut'u ateş ederek yaraladı. Orhan saldırıdan sonra kaçtı. Murat Bulut kanlar içinde kaldı.

Murat Bulut

Bu olay Türkiye'nin gündemine oturdu ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Olayın ardından bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla, Fethi Çınar, Muhammet Ali Çelik, Murat Ünalan yakalandı ve gözaltına alındı. Firari şüphelilerden Eren Can Yabancı ile cezaevine girip adam vuran Musa Orhan 6 Temmuz 2024 tarihinde gözaltına alındı.

Murat Ünalan
Eren Can Yabancı

CEPHANE GİBİ GEZİYORLAR

Eren Can Yabancı’nın üzerinde tabanca ve şarjöre basılı halde 10 adet fişek bulundu.

KANLI BASKININ SEBEBİ KAN DAVASI ÇIKTI

Musa Orhan, geçen 23 Haziran'da Elazığ Olgunlar Mahallesi’nde meydana gelen ateşli silahla kasten öldürme olayının intikamını almak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Kürşat Orhan

Olgunlar Mahallesi'nde yaşanan olay ise, kan davası çıktı. 23 Haziran 2024 tarihinde Musa Orhan'ın kardeşi Kürşat Orhan, lokantada yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı. 17 yaşında olan Orhan, yaralandı ve müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HUSUMET SOSYAL MEDYAYA DA SIÇRADI

Bu husumet kan davasına döndü. Sosyal medya paylaşımlarında tehditler havada uçtu. Orhan ailesi ile saldırıyı gerçekleştiren grup arasında geçen husumet mahalleyi de ikiye ayırdı. Yaşanan olayın ardından Musa Orhan, bu saldırıyı planladı. Yanına çok sayıda suç kaydı olan arkadaşlarını da alarak cezaevine girmeyi başardı.

OLAY MECLİS GÜNDEMİNDE

Cezaevi yönetiminden konuya ilişkin net bir açıklama gelmedi. Güvenlik açığının en üst düzeyde yaşandığı bu olay Meclis'e taşındı.

Türkiye Haberleri