Hükümete yakın şirkete şimdi de valilik izni! Marmaris’i bu hale getirdiler!

Marmaris Kızılbük'te durdurma kararına rağmen Resort Otel ve Devremülk Projesi inşaatının valilik izniyle çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Marmaris'in İçmeler mahallesine bağlı Kızılbük koyunda 36 yıl önce başlayan inşaat, yıllardır tartışmalara, çevrecilerin protestolarına ve yargı süreçlerine konu oldu. DW Türkçe'ye bilgi veren Marmaris Kent Konseyi, inşaatın Haziran ayında belediye tarafından durdurulmasına rağmen valilik izniyle devam ettiğini açıkladı.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin yürüttüğü "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi,"turistik bölgelerde uygulanan 15 Mayıs ve 15 Ekim tarihlerindeki inşaat yasağına uymadığı" gerekçesiyle Haziran ayında durdurulmuştu. Ancak çevreciler, inşaatın valilikten alınan özel izinle sürdürüldüğünü ortaya çıkardı.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sinpaş, sahibi olduğu "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi" ile bir kısmı Kızılbük Milli Parkı'nı da içeren bir alanda, bin 318 lüks devre mülk ünitesi ve 206 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir otel, Termal SPA, Wellness Park, Kongre Merkezi, AVM, 10.500 m² büyüklüğünde devasa bir Aqua & Macera Park ve sağlıklı yaşam merkezi yapmayı planlıyor.

Türkiye Haberleri