Hırdavat Dükkanı Hırsızlarına 21 Yıl Hapis İstemi

Adana'nın Seyhan ilçesinde bir hırdavat dükkanından yapılan hırsızlıkta 3 sanığa 21 yıl hapis cezası isteniyor. Sanıkların, iş yerine zorla girerek değerli eşyaları çaldığı belirtilirken, dava süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde bir hırdavat dükkanından hırsızlık yapıldığı iddiasıyla 3 sanık hakkında 21 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Seyhan'ın Ova Mahallesi’nde 6 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen hırsızlık olayında, B.L.'ye ait hırdavat dükkanına maskeli olarak giren F.K., M.A. ve Y.E. isimli şüphelilerin, çelik kasa içindeki 50 gram altın, 350 kilogram bakır, elektrikli vinç, 5 arsa tapusu ve bir kamera kayıt cihazını çaldıkları öne sürülüyor.

Olayın ardından yapılan detaylı soruşturmada, sanıkların iş yerine zorla girip çeşitli eşyaları çaldıkları tespit edildi.

1'İ TUTUKLU 2'Sİ TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında hazırladığı iddianamede, sanıkların “bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” ve “nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından 9 yıl 6 ay ila 21 yıl hapis cezası talep etti. İddianamede, sanıkların suçu birlikte işlediği belirtilirken, çalınan eşyaların toplam değerinin yüksek olduğu vurgulandı.

Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk incelemenin ardından şüphelilerin izini sürmeye başladı ve F.K.’yı tutukladı. Diğer iki şüpheli M.A. ve Y.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıkların iş yerine zorla girerek değerli eşyaları çaldıkları belirtilirken, mahkeme sürecinde suçlamaları kabul etmeyen sanıklar F.K., M.A. ve Y.E.’nin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Türkiye Haberleri