Hilal Kaplan şikayet etti, Tarık Akan'ın peşine düştüler!

Hilal Kaplan, anonim bir hesaptan şikayetçi oldu, 60 yaşında bir yurttaşa soruşturma açıldı.

Hilal Kaplan, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla bir ‘anonim’ sosyal medya hesabından şikâyetçi oldu. Olayla ilgisi olmayan 60 yaşındaki bir yurttaş hakkında soruşturma açıldı. Yurttaşın Tarık Akan sanıldığı anlaşıldı.

Dilruba Y. isimli bir yurttaşın sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanmasına tepkiler sürerken bir başka skandala da yandaş Sabah gazetesi yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan için imza atıldığı açığa çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Hilal Kaplan, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla ‘anonim’ bir sosyal medya hesabından şikâyetçi oldu.

Ardından Antep’te yaşayan 60 yaşındaki M.K. isimli bir yurttaş, sosyal medya hesabının sahibi olduğu sanılarak polis merkezine ifadeye çağırıldı.

Savcılık, M.K’nin fotoğrafını çektirip dosyayı bilirkişiye verdi. Bilirkişi, sosyal medya hesabındaki fotoğraf ile M.K’nin fotoğrafını karşılaştırdı.

Sosyal medya hesabındaki fotoğrafın 2016’da yaşamını yitiren usta sanatçı Tarık Akan’a ait olduğu belirlenince savcılık "kovuşturmaya yer yoktur" kararı vererek dosyayı kapattı.

Türkiye Haberleri