Heybeliada'da Akülü Araç Bir Çocuğu Ezdi

İstanbul Heybeliada’da küçük çocuğa çarpan akülü araca karşı adalılar yol kapatma eylemi yaptı. Eylemde, "Adalar bir yaya bölgesi, bu araçlar yüzünden geçen hafta da bir kedi ezildi. Biz bu araçları istemiyoruz” dedi.

İstanbul Heybeliada’da 4-6 yaşlarında bir kız çocuğu market servisi yapan 15 yaşında bir çocuk işçinin kullandığı akülü araç tarafından ezilerek yaralandı. Görgü tanıkları ara sokaktan çıkan akülü market aracının gezmek için ailesiyle adaya gelen bir kız çocuğuna çaptığını ifade etti.

TEPKİ GÖSTEREREK YOLU KAPATTILAR

Motorlu taşıtların Adalar’da yasak olduğunu ve bu kuralın akülü araçlar için de geçerli olmasını talep ettiklerini söyleyen mahalle halkı olayın yaşandığı sokakta oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

4 adada tahmini 13-15 bin civarı akülü aracın bulunduğunu söyleyen Heybeliadalı bir yurttaş “Bu araçların izinsiz kullanımı UKOME kararıyla yasak. Sadece izinli esnaflar, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar kullanabilir” dedi. Heybeliada’da yaklaşık 3 bin akülü aracın bulunduğunu söyleyen yurttaş “Bu araçları geceleri izinsiz getiriyorlar, Adalar bir yaya bölgesi, bu araçlar yüzünden geçen hafta da bir kedi ezildi. Biz bu araçları istemiyoruz” dedi.

Öte yandan yaralanan kız çocuğunun sağlık durumu bilinmiyor.

Türkiye Haberleri