Herkesin gözü İstanbul'da ama tehlike çanları başka bir kentimiz için çalıyor

Marmara'daki 4.1'lik deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, "Tehlike çanları çalıyor" diyerek bir kentimizi uyardı.

Dün Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yer bilimci Osman Bektaş, Bursa'nın İstanbul kadar deprem riski taşıdığını belirtti.

6 Şubat'taki büyük felaketten sonra dikkatler olası İstanbul depremine çevrildi. Yer bilimciler peş peşe uyarılarda bulunurken, dün Marmara Denizi'nde 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, Tekirdağ ve Balıkesir başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi ve kısa süreli korku ve paniğe yol açtı.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem sonrası yaptığı açıklamada 1999 İzmit-Düzce depremlerinin İznik-Bursa-Çanakkale fay hattına stres transferi yaptığını belirtti ve "Bursa, İstanbul kadar deprem tehlikesine sahiptir" dedi.

1999 Depremlerine Dikkat Çekti

Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1999 İzmit ve Düzce depremlerinin, Marmara Çukurluğu'nu güneyden sınırlayan ve 1999'daki 7.4 büyüklüğündeki depremin artçılarının geliştiği Yalova-Çınarcık fayının batıya devamı üzerinde 1935'te 6.4 büyüklüğünde Marmara Adası depreminin meydana geldiği yerde geliştiğini ifade etti.

1999'daki 7.4 ve 7.2 büyüklüğündeki İzmit-Düzce depremlerinin, İstanbul'un üzerinde bulunduğu Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) kuzey kolundan güney koluna (İznik-Bursa-Çanakkale fay hattı) stres transferi yaptığını vurgulayan Bektaş, bu sebeple Bursa'nın İstanbul kadar deprem riski taşıdığını belirtti.

Türkiye Haberleri