Her Şey Karısının Ayakkabılarını Kunduracıya Götürmekle Başladı, Geriye 5 Kuruş Parası Kalmadı

Eşinin ayakkabısını tamir ettirmek isteyen E.D., hayatı boyunca unutamayacağı bir dolandırıcılık olayının kurbanı oldu.E.D., eşinin ayakkabısının bozulduğunu fark ettiğinde, tanıdığı bir esnaf olan Kerim M.'nin dükkanına gitti. Kerim M., ayakkabıyı tamir ederken E.D. ile sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında Kerim M., E.D.'ye kredi kartından 100 bin lira çekerek 12 ay faizsiz ödeyebileceğini

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde esnaf olan Kerim M., iddiaya göre borç isteyerek veya kazanç vaadederek çevresindeki insanların banka hesaplarını ve kredi kartlarını kullanarak para topladı. 3 arkadaşının 3,5 milyon TL dolandırılığını iddia ederek şikayetçi olmasıyla hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılan Kerim D., 'ucuza altın alacağız' söylemiyle veya borç isteyerek para topladığı kişi sayısı ve meblağ henüz belirlenemedi. Alacaklıların sıkıştırmaya başladığı Kerim D.'nin kentten ayrıldığı öne sürüldü. Dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

15 milyon liraya yakın dolandırdığı öne sürülüyor

Mağdurlar, Kerim M.'nin kendilerini dolandırdığını iddia ederek, şikayetçi oldu. Kerim M., ifadesi verdikten sonra serbest bırakıldı. Kerim M.'nin, mağdurlardan toplam 3,5 milyon TL dolandırdığı öne sürülüyor.

Dolandırılan E.D.'nin hikayesi

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde esnaf olan Kerim M., iddiaya göre borç isteyerek veya kazanç vaadederek çevresindeki insanların banka hesaplarını ve kredi kartlarını kullanarak para topladı. Bu paralardan yaklaşık 3,5 milyon TL'si de E.D.'ye ait.

E.D., Kerim M. ile tanışmasını şöyle anlatıyor:

"Eşimin ayakkabısı bozulmuştu. Tamire götürmek için Kerim M.'nin dükkanına gittim. Dükkanında oturduk, sohbet ettik. Kerim M., 'Kredi kartından 100 bin lira çekip 12 ay faizsiz ödeyebileceğini' söyledi. Denedik olmadı. Bana 'Altın hesabı açabileceğimi' söyledi. Bin 500'e satın aldığımız altını bin 600'e satabileceğimi söyledi.

"Ben o zaman zaten ilaç da kullanıyordum. Rahatsızdım, mantıklı düşünemedim. Kerim M.'ye kredi kartımı ve şifremi verdim. Kerim M., internet şubesinden 100 bin lira çekti. Kartımın fotoğrafını çekti. Şifremi aldı. Bana dükkanına gidip geleceğini söyledi. Zonguldak merkeze gidip bir yerden mail order ile 109 bin lira çekmiş. Toplamda 240 bin lira para verdim.

"Olayın üzerinden 20 gün geçti. Ortada hiçbir şey yoktu. Kerim M.'den paramı istedim. 'Para yolda', 'Şu gün gelecek, bu gün gelecek', 'Cenazesi var' diye oyaladı. Ben kendisini sıkıştırdım. 140 bin liramı aldım bir şekilde. Ondan önce bana 240 bin liralık teminat çeki kesti. Sonradan duydum ki çekleri karşılıksız çıkıyormuş. Birkaç gün sonra kayıplara karıştı.

"Hayatta böyle dolandırılmam diye düşünüyordum. Telefon dolandırıcılarına inanmıyordum. Başımıza geldi. Arkadaş dedik, iyi niyet dedik ama yanılmışız."

E.D., Kerim M.'nin kendisini dolandırmak için kullandığı yöntemleri şöyle anlatıyor:

Kendisini tanıdık olarak tanıttı: Kerim M., E.D.'ye kendisini iyi tanıdığını, güvenebileceği bir insan olduğunu söyledi. Bu sayede E.D.'nin güvenini kazandı.

Kâr vaadinde bulundu: Kerim M., E.D.'ye altın hesabından yüksek kar elde edeceğini söyledi. Bu sayede E.D.'nin parasını almaya ikna etti.

İnsanları sıkıştırmadı: Kerim M., E.D.'den parasını geri istediğinde onu sıkıştırmadı. Bu sayede E.D.'nin şüphelenmesini engelledi.

E.D., bu olaydan sonra insanlara şu uyarılarda bulunuyor:

Tanımadığınız kişilere kredi kartı veya banka hesap bilgilerinizi vermeyin.

Kâr vaadinde bulunan kişilere karşı dikkatli olun.

Paranızı geri almak için insanları sıkıştırmayın.

Türkiye Haberleri