Hayvanseverlerden 'Ötenazi' Düzenlemesine Tepki

Ankara'da hayvanseverler, geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulan sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeye tepki gösterdi.

Ulus Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerindeki 'Katliama hayır' ve 'Katliamdan yasa tasarısı olmaz' yazan dövizlerle; saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce 'ötanazi' uygulanmasını öngören kanun teklifine tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2'nci Başkanı Haydar Özkan, teklifin asla çözüm getirmeyeceğini belirterek, "Öldürme veya ötenazi bizim kültürümüzde yok. 1800'lü yıllarda Avrupa'da öldürme-ötenazi, gaz odaları önce hayvanlarla başladı. Bu ötenazinin arkası nereye gidecek? Bakımevi kurmak için, tıpkı 2021'de olduğu gibi, tekrar belediyelere 4 yıl süre tanımak, 'bakımevi kurmaya gerek yok, türlü gerekçelerle köpekleri öldürebilirsiniz' demektir. Kalbinde zerre kadar Allah inancı olan, insanlığını ve vicdanını yitirmemiş hiçbir vekilin bu tasarıya onay vereceğini düşünmüyorum. Tasarının geri çekilmesi için kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde 'Yasayı Geri Çek' sloganı ile tasarı geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Haberleri